Zlatan vil ikke være med i den svenske troppen til Nations League i juni

Det har gått nesten to måneder siden Sverige gikk glipp av VM i Qatar etter et tungt sluttspilltap mot Polen i mars. Når landslaget snart samles igjen, blir det en ny spillemodell han skal jobbe videre med. Ligakapteinen beskrev det hele som «et oppkjøp» og «en ny sesong begynner».

Hvordan det nye svenske herrelandslaget skal dannes på fotballbanen, ønsket han ikke å røpe i detalj, selv om det ble nevnt en ny formasjon med en sentral spiss og to eksterne spiss.

– Da vi (Janne Andersson og assistentkaptein Peter Wettergren) tok for oss dette som kapteiner, var det klart vi hadde materiale til å spille 4–4–2 i forsvar og 3–5–2 i angrep. Vi har valgt å jobbe videre med dette, men i ettertid har det dukket opp andre typer spillere som spiller litt annerledes på klubbtroppen sin. Så tenker vi på hvordan vi skal få mest mulig ut av dem i startposisjonene, sier Janne Andersson.

– Da vil det alltid være spillerne som spiller som bestemmer hvordan banen skal bli. Men det er en litt annen strukturell tenkning, fortsetter han.

Samtidig var det Janne Andersson påpeker nøye at filosofien til det svenske landslaget når det kommer til aspekter som pressspill, soneforsvar og spill i siste tredjedel vil på mange måter være den samme.

– La oss ikke kaste prinsippene vi hadde med oss ​​og gjøre noe helt annet. Vi må imidlertid gjøre det på en litt annen måte. Selve tanken vil være med slik at spillerne kjenner hverandre igjen.

På pressekonferansen meldte Janne Andersson også at Zlatan Ibrahimovic går glipp av landslagsmøtet på grunn av skadeproblemer.

Janne Andersson hadde ikke noe svar på det faktum at Ibrahimovic dermed spilte sin rolle i Gialloblù-trøya: Det har vært mye spekulert i fremtiden til den 40 år gamle spissen gitt hans alder og kontrakten som går ut i italienske Milan.

– Vi snakket om denne samlingen og ingenting annet. Her og nå har han valgt å foreslå på nytt.

Å tape kamper på grunn av skader gjør også Albin Ekdal og Filip Helander.

I troppen til landslaget til de neste kampene i Nations League er det imidlertid kjente spillere som Robin Olsen, Victor Nilsson Lindelöf, Emil Forsberg, Dejan Kulusevski og Alexander Isak. Til stede er også svenske kjenninger som Alexander Milosevic og Hjalmar Ekdal.

Herrelandslaget i fotball starter rallyet med å møte Slovenia 2. juni. Etter det venter Norge og Serbia i Nations League en kort stund. Ifølge Janne Andersson handler landslagsrallyet dels om å vinne, men fremfor alt om å registrere den nye spillmodellen til europeiske kvalifiseringskamper, som starter neste år.

– Spiller du fotballkamper vil du alltid vinne og det vil vi selvfølgelig. Men realiteten er at en kvalifisering til EM er viktigere og det er neste år. Hvis du vil gjøre en nyinnspilling, må vi bruke denne samlingen for å gjøre det. Som kaptein på landslaget starter en ny sesong og jeg skal ha tålmodighet i prosessen, sier Janne Andersson.

Les mer:

Viktor Claesson om avgangen fra Russland, det nye livet i Danmark og endringen på landslaget

Marcus Danielson havner på landslaget

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.