Ericsson endrer strukturen og endrer ledelsen

Telekomgiganten Ericsson oppretter to nye forretningsområder for skytjenester og bedriftsnettverk. Bakgrunnen er å øke veksten samtidig som tre trofaste tjenere forlater ledelsen i konsernet.

Det nye næringsområdet Skyprogramvare og tjenester for forretningsområder består av de to forretningsområdene Digital Services og Managed Services. Bakgrunnen for å bringe dem sammen er for å utnytte utviskingen av grensene mellom programvare og tjenester, skriver Ericsson i en pressemelding.

Leder blir Per Narvinger, som blir en del av Ericssons ledergruppe.

Det andre nye forretningsområdet er Trådløse forretningsløsninger som består av Cradlepoint (som Ericsson kjøpte i 2020) og Dedicated Networks. Bakgrunnen er å øke veksten i næringslivet.

Manager vil være George Mulhern, for tiden administrerende direktør i Cradlepoint. Han vil også være en del av Ericssons ledergruppe.

For å forenkle og digitalisere arbeidsmetoder og prosesser, en ny gruppefunksjon kalt Global virksomhet hvor alle støttefunksjoner er samlet inkludert innkjøp, IT, digital transformasjon, konsernsalg og eierskap, samt de operative delene av personal- og økonomifunksjonene. Manager vil være Moti Gyamlani, for tiden ansvarlig for sourcing.

Det var allerede kjent at Peter Laurin har fått ny jobb i automasjonsselskapet Piab, men det er nå også klart at Arun Bansal slutter i selskapet mens Jan Karlsson (som ledet digitale tjenester) i stedet skal lede utviklingen av den globale nettverksplattformen. og samtidig håndtering av ferier.

Endringene gjelder fra 1. juni.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.