Westbergs kuk mot landslaget etter kjærtegnene: «Mangel på tålmodighet»

Johan Häggström ble ertet av landslag A etter en 13. plass i OL-sprinten, hvor han også var med på stafetten som ble nummer fire. Karl-Johan Westberg tok sjetteplassen på lagsprinten sammen med Oskar Svensson nylig i verdenscupen for to sesonger siden. I tillegg vant han i vinter sprinten i Falun i Skandinavisk Cup, i konkurranse med de norske OL-løperne.

«Det er allerede hørt»

Westberg fikk ikke plass i noen av de tre landslagstreningsgruppene. Man bør satse på de yngre og de som blir ertet bør se det som en tennvæske og komme sterkere tilbake, sa landslagssjef Anders Byström på en pressekonferanse.

– Du har hørt det før, du vil at det skal være best mulig kun for de du velger å investere i, sier Westberg til SVT Sport.

– Det er lett å si, sier han.

Tjente like mye på åtte dager som på ett år på landslaget

Økonomisk sett blir imidlertid ikke avskjeden fra landslaget et hardt slag.

– Nei, sånn blir det ikke, 25.000 er det eneste jeg har fått fra landslaget, så det går også nå.

– Jeg jobbet åtte dager i vår og tjente så mye som ett år på landslaget, noe som er synd, sier Westberg.

Hvordan vil du forsørge deg selv?

– Jeg driver bedriften her, jeg har som mål å jobbe en dag i uken i sommer, så har jeg en klubb som støtter meg. Du trenger ikke leve for overdådig, men det er viktig å beholde knektene, det har gått bra og kommer garantert til å gå bra i fremtiden.

– Vi gjør det meste, graver arbeidet og flytter på noen ting.

«Jeg ville ha blitt veldig skuffet»

Westberg sårer for sin venn Johan Häggström etter å ha blitt strøket.

– Hvis jeg hadde vært ham, ville jeg blitt enormt skuffet, men han er diplomatisk og rolig, sier Westberg.

Er du ikke skuffet selv?

– Ja, men ikke for min del men mer for helheten.

Hva tenker du da?

– Det er dette jeg synes er problematisk, jeg tror absolutt at Leo (Johansson) kan rykke opp til et Serie A-lag, Rosjö (Eric) og Edvin Anger er også fullstendig overgitt til Serie A-laget.

– Jeg var 26 sist gang jeg gikk ut og de fortalte meg at jeg var for gammel også da. Man mangler litt tålmodighet og den røde tråden, for å tørre å tro på den modellen man har, man bytter modell fra år til år og det blir ingen pang bom resultater, men er man tålmodig blir det resultater, sier Westberg.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.