Vi vet mer om historien til dette stedet elsket av Rolling Stones på den franske rivieraen.

Etter boka The Ville av Dominique Tarlé – den franske fotografen som fulgte den berømte britiske gruppen under de seks månedene de var i Villefranche i 1971 -, deretter boken Les Rolling Stones og Nellcote av Benoît Jarry og Florence Viard, er det i dag De nysgjerrige kronikkene til Nellcote, som vises i en engelsk utgave.

Denne store etasjen på nesten 400 sider er utvilsomt det mest utgravde og mest dokumenterte verket i Nellcote-villaen, og det spurte den norske forfatteren Geir Hornes, hele syv års arbeid, som brakte ham ikke bare til Côte d’Azur, men ikke bare . Han utførte sin undersøkelse på forskjellige steder for å rekonstruere historien til den prestisjetunge boligen fra dens opprinnelse.

«Ekte sjarm»

Han sier: «Jeg gjorde det til et poeng av ære å møte etterkommerne av de forskjellige eierne som okkuperte villaen for å avdekke gamle familiefotografier og samle anekdoter om denne praktfulle bygningen som har en ekte sjarm på meg. av Eugène Thomas, velstående hotelleier i sørvestlandet, investor i byggingen av Hôtel du Parc Impérial i Nice, via Samuel Goldenberg, overlevende fra Titanic som kjøpte den i 1916, da fra skipsrederen Alexandre Bordes: Villaen har en utrolig historie som jeg har prøvd å gjøre den så livlig og dokumentert som mulig Som fan gir jeg selvfølgelig en privilegert plass til de seks månedene der Rolling Stones spilte inn dobbeltalbumet Exile på hovedgaten, selv om jeg ennå ikke var født på den tiden..

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.