Xpeng leverer nye elbiler til Norge

Xpeng Motors melder at en andre forsendelse av Xpeng-elbiler er på vei til Norge. Dette er G3 SUV, 200 enheter totalt. Nyheten følger en vellykket første levering av 100 Xpeng G3 i desember 2020. Alle 200 G3 er allerede solgt til norske kunder.

Global salgsoffensiv

Den nye leveransen markerer enda et steg i Xpengs globale salgsoffensiv. Det skulle varsle starten på erobringen av Europa. «Vi er fullt forpliktet til å bygge en internasjonal merkevare med et sterkt rykte ved å gi brukerne innovativ og lokalisert funksjonalitetsa elbilprodusenten.

Xpeng forsendelser av elektriske kjøretøy nådde et rekordhøyt nivå på 6.015 elektriske kjøretøy i januar 2021, en økning på 470 % i forhold til året før og den tredje måneden på rad med et rekordstort leveransevolum.

Totale leveranser i januar var 3.710 P7 og 2.305 G3. Selskapet bemerket at de første G3-ene som skal eksporteres til Europa er i ferd med å motta sin første OS-oppdatering. Dette forbedrer enkelte funksjoner, for eksempel adaptiv cruisekontroll (ACC) og Lane Centering Control (LCC) varsler. Nye funksjoner er også lagt til, for eksempel enkelte talekommandoer.

XPILOT assistansesystem

I tillegg har Xpeng Motors optimert G3s avanserte XPILOT-assistanse og intelligente Xmart-system basert på brukerens kjøreatferd.

Europeiske markeder, spesielt land som har kommet langt med å ta i bruk elbiler, ser modne ut for Xpengs smarte elbiler. Kinesiske medier rapporterte i november i fjor at konkurrenten NIO hadde opprettet en utenlandsk forretningsenhet i et forsøk på å begynne å selge biler i Europa innen 2021. Prosjektet kalt «Marco Polo» har som mål å levere 7000 NIO elektriske kjøretøy til Europa innen to år.

Bildekreditt: XPeng Inc.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.