El. VM. Euforien i Tyrkia er gode nyheter for polakker

Det norske landslaget var klar favoritt i kampen mot Latvia til tross for Erling Haalands fravær. Borussia-spissen vil ikke hjelpe landslaget sitt på slutten av kvalifiseringsrunden, men det så ut til at skandinavisk side ikke ville få store problemer i kampen mot Latvia. Før kampstart hadde gjestene kun fem poeng i gruppen, mens nordmennene kunne skilte med 17 poeng og andreplass bak Nederland.

Norge spiller om sluttspillet, men også Tyrkia, som spilte mot Gibraltar. Mens Stefan Kuntz sine tre poeng til spillerne i utgangspunktet var sikre, måtte nordmennene anstrenge seg mye mer. Et mulig nederlag kan bety å miste andreplassen før siste kamprunde.

Det tyrkiske landslaget forklarte raskt seieren. Tre mål på 41 minutter ga en komfortabel ledelse, spesielt mot Gibraltar-spill i en svekkelse. Klokken 22 forlot Jayce Oliveira banen med det røde kortet. Det fjerde slaget understreket tyrkernes fulle herredømme.

Nordmenn måtte bekymre seg for seier i denne situasjonen, da de hadde store problemer med å krysse forsvaret til Latvia. Som forventet hadde vertene initiativet og skapte nye situasjoner, men de var ikke heldige som scoret. Latvianerne forsvarte seg med stor besluttsomhet.

Da fansen på stadion endelig eksploderte av glede etter Mohamed Elyounoussis skudd i det 80. minutt, så det ut som Norge endelig hadde nådd målet sitt, men til slutt, etter noen minutter med VAR-intervensjon, ble ikke skuddet hans gjenkjent. Dommerne så offsiden og det må innrømmes at det var en riktig avgjørelse.

Det ble mer og mer spenning da Tyrkia scoret det ettertraktede målet på 5:0. Dette resultatet førte Norge til tredjeplass i gruppen og betydde at den skandinaviske siden ikke lenger ville være favoritter i sluttspillkampen. linje.

Tyrkia scoret nok et mål som bare forverret den norske situasjonen. De spilte målløst med Latvia og Tyrkia slo Gibraltar. På streken før slutt befant Norge seg i en dramatisk situasjon da de må kjempe om bortepoeng i kampen mot gruppelederne Holland.

Slike avgjørelser er gunstige for det polske landslaget. Tyrkia er nummer to på stillingen med ikke mer enn 15 poeng i gruppen på slutten av kvalifiseringsrunden. Polakkene har allerede 14 poeng, noe som betyr at sjansene for å plassere Biało-Czerwoni i sluttspillet vokser.

Norge – Latvia 0:0

Tyrkia – Gibraltar 6:0 (3:0)

Mål: Kerem Akturkoglu (11), Halil Dervisoglu (38 og 41), Marih Demiral (65), Serdar Dursun (81) og Mert Muldur (85)