Vetlanda – Mannen ba om asyl i Norge, havnet i Sverige

3. mars i år ble sju menn angrepet med kniv på ulike steder sentralt i Vetlanda. En ung mann ble arrestert kort tid etter og er nå siktet for syv tilfeller av drapsforsøk.

Mannen er afghansk statsborger. I følge det svenske folkeregisteret er han født i 1999.

Dagens Nyheter lest et dokument som viser at han høsten 2015 søkte asyl i Norge og viste deretter et afghansk pass med fødselsåret i 1988.

Norge avslo søknaden hans, ifølge DN. Han søkte da i stedet om asyl i Sverige og erklærte at han var født i 1999. Han fikk en midlertidig oppholdstillatelse som senere ble forlenget.

Han skal ikke få søke asyl i Sverige

I følge Dublin-forordningen, som både Norge og Sverige er tilsluttet, kan du normalt kun søke asyl i det første trygge landet du ankommer. Siden Norge er et trygt land, burde han ikke ha fått søke asyl i Sverige.

«NN skulle ifølge vedtaket flyttes til Norge i henhold til Dublin-forordningen, men dette skjedde ikke» står det i dokumentet som DN har lest.

DN har vært i kontakt med Migrationsverket, som bekrefter at det ikke er tatt vedtak om flytting til Norge etter Dublin-forordningen. For øvrig kommenterer ikke tilsynet taushetsplikten.

3. mars 2021 skjedde det utenkelige.

Milo Pascall

"Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.