Mange forestillinger avlyst i Norge: «Total nedleggelse»

Streiken startet 2. september. De som streiker gjør det for rettferdige pensjoner, da de mener dagens pensjonssystem er til ulempe for kvinner.

– For oss som er en av de største teaterscenene i Norge har vi blitt veldig hardt rammet. Alle våre hovedsceneforestillinger måtte avlyses, sier Ida Margreta Halvorsen, kommunikasjonssjef ved Nationaltheatret i Oslo.

Operahuset i Oslo måtte også avlyse alle ballett- og operaforestillinger på hovedscenen denne uken. Og på Bergens nasjonalscene er alle forestillinger satt på alle scener.

«En total blokk»

Siden streiken startet 2. september har norske fagforeninger forhandlet med arbeidsgiverorganisasjonen Spekter. Partene klarte imidlertid ikke å finne en løsning, noe som betyr at streiken vil fortsette.

– Dette er teatervirksomhet finansiert av staten gjennom skattepenger. Og nå er vi helt stoppet. Det er veldig uheldig når en tredjepart taper på dette, sier Stefan Larsson.

22. september, dersom partene ikke har blitt enige før da, ventes ytterligere 121 musikere, skuespillere og andre kulturaktører å gå ut i streik. Men ifølge Stefan Larsson er avtalen et stykke unna.

– De er langt fra forhandlingsbordet. Det er en total blokk. Det virker veldig fjernt.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.