Verdenscup i alpint: Lucas Braathen vant Wengen-slalåmen til tross for sin 29. plass midt i løpet

Midtveis i løpet var lederen braathena Henrik Kristoffersen, som var 0,11 sekunder foran østerrikeren Manuel Feller og 0,58 sekunder foran norske Sebastian Foss-Solevaag. Braathen, som aldri hadde vært på pallen i et verdenscup før, var 2,04 sekunder bak Kristoffersen.

SE OGSÅ: Verdenscup i alpint: Federica Brignone vant superkjempen i Zauchensee

I sitt andre forsøk var vinneren oppsiktsvekkende, og fikk en ledelse på 0,97 sekunder på sine beste rivaler: østerrikske Fabio Gstrein og sveitsiske Loik Meillard. Foss-Solevaag ble nummer 13 (1,86 bak) mens Feller bare ble nummer 19 (2,32). Kristoffersen fullførte ikke andre heat.

Til slutt endte Feller på femteplass og ledet fortsatt Foss-Solevaag slalåmrankingen – sjette. På pallen sveitsiske Daniel Yule (0,22 sekunder mindre enn totalresultatet til Braathen) og italieneren Giuliano Razzoli (0,29 sekunder). Gstein ble nummer fire (0,32 s).

Foss-Solevaag har så langt åpnet slalåmrankingen ex aequo med svenske Kristoff Jakobsen, som ikke fullførte sitt første heat søndag.