Vekker bildet appetitten? I Israel er en laboratoriekjøttbiff fremtidens mat for menneskeheten

Det er i dag flere selskaper i verden som driver med produksjon av kjøtt i laboratorier. Tanken er ganske enkel: Kommersielt landbruk har en sterk innvirkning på miljøet, både for dyrkbar areal (monokulturer, plantevernmidler, ugressmidler, ødeleggelse av naturlige røtter) og for ufullkommenhet i fordøyelseskanalen til kyrne.

Vi vil ikke alle bli veganere, så hvorfor ikke dra nytte av laboratoriet for å dyrke kjøtt?

MeaTech 3D mener de nå har produsert den største biffen i sitt slag i verden fra laboratoriedyrkede muskel- og fettceller. Biffen, som veier 104 gram, er ikke stor, men den komplekse produksjonsprosessen så langt begrenser størrelsen på slike produkter.

Forskere begynner med å isolere og multiplisere bovine stamceller. Når de når tilstrekkelig masse, dannes cellene i en såkalt bio-blekk som passer for selskapets 3D-printere.

Kjøttet støpes deretter med en tekstur som minner om et ekte snitt. Den blir liggende i en inkubator hvor stamcellene får en ny rolle og blir til fett- eller muskelceller. Så den enkleste delen av prosessen gjenstår: matlaging og spising.

MeaTech 3D inneholder ikke soya- eller erteproteiner. Dette er ekte levende celler som de du kan finne i biff. Prosessen er fortsatt under utvikling, men til syvende og sist forventes det å produsere kjøtt av høy kvalitet som ikke skiller seg i smak og tekstur fra restaurantbiffer.

https://meatech3d.com/meatech-3d-reports-breakthrough-in-cultured-steak-production/

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.