Emil Mellegård om suksessen til sin kusine Olivia Mellegård og duellen med Hampus Wanne

Da Lucas Pellas ikke ble kvitt coviden, ringte landslagskaptein Glenn Solberg til 24 år gamle Emil Mellegård.

Nå venter det første i EM mot Bosnia for Sverige og mesterskapets rookie Mellegård.

– For meg er det litt uvirkelig. For å bli kalt inn for ti elleve dager siden og nå må du spille et europamesterskap først og debutere i ligaen. For meg er det veldig stort, en drøm som går i oppfyllelse å være en del av en liga og representere Sverige, sier Emil Mellegård før torsdagens kamp.

Inspirert av fetteren

Og dette med å slutte seg til troppen sent ser ut til å tilhøre familien Mellegård. Emils fetter Olivia ble i begynnelsen av desember valgt ut som siste spiller i damelagets verdenscup. Vel fremme gjorde han et stort inntrykk med sitt rippede spill og å ha kastet uavgjort mot Norge i kampens siste shakes.

– Vi utvekslet noen meldinger på sms og jeg gratulerte henne med det gode mesterskapet og med hvordan hun klarte det. Jeg sa at jeg er imponert over henne og måten hun spiller håndball på, det er noe jeg prøver å ta med meg inn i spillet mitt. Han er en stor inspirasjonskilde for meg, sier Emil.

Hva lærer du av henne?

– Måten han spiller håndball på og han gir alltid hundrevis. Hun er utrolig aktiv i sitt defensive arbeid der hun som kantspiller spiller en dobbel baklengs, det er det ikke mange som kan som kantspiller. Virksomheten hans og energien hans til å være på tå på full tid og være en baklengs jævel.

Duellen med Hampus Wanne

I EM konkurrerer Mellegård med Flensburgstjärnan og også med målmaskinen Hampus Wanne i rollen som venstrekant.

– Hampus Wanne er Hampus Wanne og for meg er han den beste venstresiden i verden akkurat nå. Han har hatt utrolig gode sesonger de siste sesongene og han har gjort det utrolig bra på landslaget, så jeg har stor respekt for ham, sier Mellegård.

Hvordan ser forholdet ditt ut?

– Vi bygde et godt forhold i løpet av uken i Allingsås, hvor jeg fikk spørre ham om ting og han var veldig snill å kunne snakke med meg om detaljene han jobber med. Jeg har stor respekt for Wanne og hun er en utrolig hyggelig person.

Hard konkurranse, med andre ord. Men når muligheten byr seg, har Mellegård til hensikt å fortsette å spille spillet han tilbyr på klubbens HSG Wetzlar-lag.

– Aktivt forsvarsarbeid og bruker størrelsen min som ving. Og så gleden jeg hadde med meg da jeg oppdaget at jeg skulle spille mesterskap. Jeg skal prøve å bevise det på benken og når man går inn på banen og utstråler en enorm glede over å få representere Sverige, så tror jeg virkelig på det, avslutter Emil Mellegård.

FOR Å VITE MER: Premium «Joker-rop og langt gjennombrudd»
FOR Å VITE MER: «Kanskje det vil vise seg – om 15 år …»
FOR Å VITE MER: League rookie: «Jeg ante ikke …»

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.