Nordisk Galleri styrker sin tilstedeværelse i Norge gjennom oppkjøp

Det lanserte e-handel for Nordic Gallery i Norge i mai og gjør nå sitt første oppkjøp utenfor Sverige.

Nordiska Galleriet Group kjøper norske Expo Nova Møbelgalleri AS. Oppkjøpet følger flere oppkjøp i Sverige de siste årene for det mangeårige møbelselskapet, som nå ser et stort vekstpotensial i det nordiske markedet.

Tilgang vil skje tidlig neste år og vil følge mobilaktørens e-handelslansering for Nordic Gallery i Norge i mai 2021.

«Sammen med nordiskagalleriet.no vil bedriftsgruppen nå også være markedsleder i Norge, hvor de skal utdanne en forhandler som tilbyr hele spekteret, fra prosjekt- og bedriftssalg til detaljhandel og e-handel,» sier han i pressemeldingen. .

Skuespilleren innen interiørdesign og belysning Expo Nova, grunnlagt i 1965 og som har vært ledet av den nåværende eierkonstellasjonen siden 1995, administrerer butikker og e-handel i Norge under veiledning av administrerende direktør Andreas Madshus, som også vil fortsette å forfølge møbelkonseptet, men under ledelsen. av Nordisk Galleri.

Expo Nova forventes å omsette for 200 millioner kroner i år og har rundt 30 ansatte.

– Med den fantastiske behandlingen vi fikk i Norge, virket det fysiske detaljhandelsoppkjøpet som et naturlig og selvsagt neste steg for konsernet. Expo Nova tilfører lokalkunnskap samtidig som den har en unik markedsposisjon som en ledende premiumaktør. Siden vi lenge har beundret Andreas og teamet hans for deres integritet og ambisjon, er vi selvsagt utrolig glade for å utvikle interessen for dyktig design sammen, sier han. Axel Söderberg, konsernsjef i Nordiska Galleriet Group i en kommentar.

Nordiska Galleriet, grunnlagt i 1912 og med butikker i Stockholm og nå også Gøteborg og e-handel, ble kjøpt opp av Axel Söderberg i 2016 og har gjort flere oppkjøp de siste årene, blant annet Länna Möbler og Olsson & Gerthel fra Malmö. Nordiska Galleriet Group er i dag morselskapet til Aktiebolaget Nordiska Galleriet, Nordiska Galleriet Göteborg, Länna Möbler Aktiebolag, Aktiebolaget Olsson & Gerthel, Dusty Deco og YLLW.

Siden Axel Söderberg tok over virksomheten har omsetningen økt betydelig, fra SEK 48 millioner i 2017 til SEK 650 millioner i 2020. Konsernets omsetning forventes å overstige SEK 1 milliard i år.


Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.