V anbefaler: helgearrangementer og utover

I utstillingen Jonas Mekas and the avant-garde of New York. Foto av Gintars Grignaits

helg: Jonas Mekas utstillingsarrangement, kraftølfestival, stallbarokkskulpturer, flere store konserter. Og den pågående bokhelgen vil bidra til å kickstarte Bokmessen i Vilnius neste uke.

Frem til 20. februar. LRT multimediabibliotek Boken er en syklus av litterære møter og diskusjoner, med flere unike arrangementer, møter og diskusjoner som finner sted i år.

I LRT Media Library kan Book Week-arrangører se mange spennende arrangementer. For eksempel den eneste siste boken av Undins Radzeviits Minaret og 7 presentasjoner.

Eller en samtale mellom den litauiske nasjonale prisvinneren Vaiva Grainyts og kunstpedagogen, forskeren og foreleseren ved Massachusetts Institute of Technology Nomeda og Gediminas Urbon om V. Grainyts» fremtidige bok Ros ir potato; historiker, raytojo dr. Tomo Vaisetos og prof. Paul Subaius» samtale om at vi i går er vitne til slutten på kulturen. Og mange andre.

Bokuken er ikke begrenset til stråler på LRT Media Library. Programmet er fullt av engangsmøter og presentasjoner i sanntid på Internett.

Bokuker program og nyheter publiseres her.

Actus Magnus, Alma littera, Balt lanks lærebøker, Andre bøker, Litauisk forlag Raytoj sjungos, Nothing Serious, Phi Books, Scrolls, Lithuanian Library for the Blind, Deltids Vilnius deltar i bokuken lansert av Baltos lankos forlag , Utena A og I. Mikini offentlige bibliotek, sentralbiblioteket i Vilnius distriktskommune, Trak offentlige bibliotek. 18. februar 18:00 Pianist Alexander Paley og Litauens statssymfoniorkester (LVSO) ved Kaunas State Philharmonic.

A. Paley, som bor mellom New York, Paris og Vilnius, skal fremføre L. van Beethovens Piano Concerto Treij med LVSO dirigert av Gintaras Rinkeviius. I følge musikkforskeren Charles Rosen avslører den tredje konserten heltemoten til L. van Beethoven, viser sin utadvendte side og er intolerant overfor ethvert kompromiss.

Alexander Paley (piano). bilde LVSO

I den andre delen av konserten vil LVSO fremføre en liten og gjennomsiktig klassisk struktur av den niende symfonien av D. Ostakovius, som inneholder et mye mer komplekst emosjonelt panorama enn man kunne forvente av symfonien dedikert til Sovjetunionens seier i Andre verdenskrig.

18. og 19. februar. 18:30 G. Verdi Traviata ved National Opera and Ballet Theatre.

Neglene til verket vises i verden i slutten av uken.

Februar 1820 En innbydende helg dedikert til innvielsen av Jonas Mekas og New York Avant-Garde-utstillingen i Vilnius, ved National Gallery of Art.

NDG inviterer deg til å ta siste sjanse til å se historiske dokumenter, publikasjoner og fotografier utstilt i utstillingen, som avslører de ekstraordinære aktivitetene til J. Mekas, så vel som hans store filmer, presentert sammen med hans nærmeste jevnaldrende, den amerikanske avantgarden direktør for Garde Gideon Bachmann, Stan Brakhage, Shirley Clarke, Mayan Deren, Storm de Hirsch, Marie Menken og Andy Warhol.

19. februar 17:00 Boken Jonas Mekas: The Camera Was Always Running vil bli presentert på NDG, den første storskala publikasjonen som avslører rollen som J. Mekas på det tjuende århundre. den andre delen av historien til amerikansk avantgardekino. En av dens forfattere og kurator for utstillingen, kunstkritiker Inesa Braik, professor ved universitetet i Vilnius, film- og litteraturforsker Natalija Arlauskait, kunstkritiker Justina Zub og forfatter, filmkritiker Narius Kairys vil diskutere boken og arven etter J. Mekas.

Arrangementet er gratis, men alle deltakere må bruke åndedrettsvern på minst FFP2-nivå, tett inntil ansiktet og dekke nese og munn fullstendig.

19. og 20. februar. galleribilletten vil koste 1 euro, mer informasjon om en gjestfri helg arrangementer bl.a.

18 d. 19:00 Vilnius, Dm fabrikk (Dm str. 5), musikalsk gjenstand for handlingen Table Theatre Daivi Archaeology.

Showet er basert på Mary Gimbutiens ideer om kulten til David-kvinnen, som markerte freden og dominansen til kvinnekasten i det gamle europeiske samfunnet. Spillet skaper en verden av guddommelighet med en rekke objekter, konsonantlyder, kjent poetikk og levende musikk. Saul Deguty reiste.

18 d. 17:30 Satyrikonas-utstillingen vil være åpen på Cultural Communication Center of Klaipda Exhibitions (KKKC) (Didioji Vandens St. 2). Intriger: forfatteren av utstillingen velger å ikke bli avslørt.

Kolia Satyricons utstilling er ikke en enkel illustrasjon av Petronius Satyricons verk, skrevet på latin i det første århundre og kalt et av de mest interessante verkene i romersk litteratur.

Jeg
Jeg viser Satyicone.

Forfatteren, som ønsket å forbli ukjent for å lage sin egen Satytrikon, brukte det tjuende århundre. for mediagens trettende tiår, og det er derfor han unngår å akseptere forfatterskapet til verket. I følge kunstneren valgte han friheten til å være anonym på grunnlag av to manifester: Manifestet av Iradj og Manifestet for spesifikk kunst, hvis tekster også er utstilt i utstillingen. Vi har lært at kunstneren ikke trenger å vises på kunst. Der leser vi også: Ikke røyk og ikke finn: skriv.

I tillegg inneholder hver collage Satyrikon-inspirert tekst.

19. februar 12:00 I Vilnius, på kulturbaren Kablys (Kauno str. 5), den 9. uavhengige Mogala ølfestivalen.

Festivalen vil bli deltatt av uavhengige litauere og andre håndverk bryggere, håndverk ølimportører i Litauen. Bryggere vil også ha egen fellesstand, kl 1416 blir det en egen nam aludari-konkurranse.

Under festivalen vil ølet kun smakes i et 50 100 ml smaksglass, billettprisen går til arrangementet.

Mer informasjon e deltakerstrømmen publiseres her.

20. februar kl 16.00. Kammermusikkkonsert med Brahms under National Philharmonic Hall i Vilnius.

Filharmonien, som gjenoppliver tradisjonen med kammerarrangementer i Sala Maoja, inviterer pianistene Daumant Kirilausk og cellisten Mindaug Bak til å lytte til ikke-akademiske musikere. Miniatyren for cello og piano av Johann Brahms «Første og andre sonate for piano og cello og Bronius Kutaviius» skal fremføres. Et slikt valg er et sett av respekt for folket og, ifølge M. Bakaus, en mulighet til å skylle ørene med Kutaviius «musikalsk aromatiske vann, som nøytraliserer smaken av Brahms» musikk.

20. februar 16:45 Vilnius, Dm-fabrikken, arrangement for unge poeter, vinterdiktkveld i Basikom.

Arrangørene av kvelden inviterer deg til å kle deg i hvitt, samle varme sokker slik at du kan gå til scenen for basikom, for å kaste din kopp varm te.

Samtidig minner V om at det er en fotoutstilling dedikert til Vytautas Kernagis i Dm-fabrikken, som stiller ut fotografier av Algimantas Aleksandraviius, Tomas Kauneckas, Algis Kriinas og Paulius Lileikis, samt fotografier av V. Kernagis.

En internasjonal utstilling om barokkskulpturens mystikk ble åpnet på Nasjonalmuseet under Storhertugdømmet Litauens palass: Johan Georg Pinzel og andre på 1700-tallet. Lviv mestere.

I en liten utstilling av vakker skjønnhet vil det særegne fenomenet med senbarokk skulptur av 20 tre- og forgylte skulpturer fra 1700-tallet finne sted på Ukrainas territorium. skapt av JG Pinsel (ca. 17201761) og en annen datidens mester.

Foto av Mindaugas Kaminskas
Foto av Mindaugas Kaminskas

Utstillingen er dedikert til det kommende 700-årsjubileet til Vilnius

En utstilling med verk av kunstneren Petras Repis, vinner av den litauiske nasjonale prisen for kultur og kunst, vil være åpen i Kudirka Naumiestis, en filial av det litauiske nasjonalmuseet på Vincas Kudirka-museet.

Den presenterer litografier, tegninger og sykluser av etsninger av P. Repio, kalligrafi, relieff for hvite stammer, medaljer og maleri i studio Selvportrett med moren.

Rep. Petras
Petra Repys. okis i cyclo Ugavns, 1992, foto LNM.

Navnet på den litografiske syklusen til kunstneren Mano Tvyn er tilpasset tittelen på utstillingen. i denne syklusen, som i alle de følgende, kurator for utstillingen prof. dr. Giedr Jankeviit.

Klaipda Cultural Communication Center (KKKC) Art Yard Workshop (Dar St. 10) arrangerer sommeren og mars syklus av kreative verksteder Kunstdager som presenterer kunstnere for innbyggerne i verkstedet.

19. februar kl. 13.00. praktiske fargetrykkverksteder Fargekontekster med Rodion Petrov. Kreative workshops er laget for de som ønsker å forvirre hvordan et fargesystem skapes i en palett for maling, hvordan ulike farger endres og kontekstualiseres når man skifter malerier og maler dem på lerret, hva fargemiljøet gjør for de ulike kromatiske oppfatningene.

Mindre
Kunstens dager. bilde av KKCC

R. Petrovas ble uteksaminert fra Kunstakademiet i Vilnius i 2012, 2013 og 2014. Finalist i Young Painters Award, organiserte hun 12 separatutstillinger, deltok i mer enn 30 gruppeutstillinger i Litauen, Tyskland, Polen, Holland, Sverige, Norge, Belgia, Frankrike, Italia, Spania, Portugal, Østerrike, Russland, Ungarn, Slovakia og Kina.

Mer informasjon f.eks.

19. februar 13:30 Gaon-museet i Vilnius, helgetur «SU-MENK Event» Pilgrim Arbit Blatas ved Paris School of Art

Rapporten fra Nehemia Arbit Blato a LParis skole tvetydig skole. Beskrevet som dens siste representant, ble kunstneren dens metaforist, som gravde ned i hans verk de store pionerene innen modernismen: Pierre Bonnard, Marc Chagall, Jacques Lipchitz, Henri Matisse, Pablo Picasso, Cha?m Soutine, Maurice Utrillo og andre. 19 d. 15:30 chat på ettermiddagen med prof. dr. Eugenijus Skerston og poeten Indre Valantinaite. 1800-tallet Transformasjonene av parisisk arkitektur som begynte på midten av 1900-tallet førte til en helt ny livsstil, hvis sterke innflytelse ble følt frem til andre verdenskrig og utover. Atmosfæren i hovedstaden, spesielt gunstig for bohemske representanter, kunstnere og kunstskapere, tente fantasien deres, skapte alle nødvendige lokaler, spesielt åndelige, for aktive aktiviteter, som ble regissert og tematisk sammen med jevnaldrende. Kok Paryi mat N. Arbit Blatas?

Velg selskapene og emnene som interesserer deg. kilder.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.