Elvira Öberg uten medalje i massestarten

Vanskelige forhold under massestarten som er utsatt fra lørdag på grunn av den sterke kulda som venter denne helgen i fjellene nord for Beijing. Vinden gjorde opp for mange på skytebanen og ingen skiløper opplevde færre enn tre bom under løpet.

Elvira Öberg hadde sin dårligste dag i OL og var totalt ett minutt og 45 sekunder bak den norske sølvvinneren Tiril Eckhoff, som var raskest.

– Det er klart at denne dagen kunne vært enda bedre, men jeg er fryktelig stolt over det jeg har fått til. Jeg er nesten litt overrasket i meg selv, for det gikk veldig bra, sier Elvira Öberg.

Blikket hans er annerledes enn det som lyste etter medaljene. Nå med tørre gledestårer etter å ha avsluttet et oppgjør.

– Det er en blanding av mye, mye som jeg er veldig lei av. Det har vært mange påfyll og utslipp, mange å absorbere.

– Det ser ut som vi er ferdige nå og det er veldig kjekt.

Elvira Öberg, til venstre, og Linn Persson under massestarten.

Foto: Jonas Lindkvist

Elvira Öberg gikk jojo på hitlisten under kampen fordi skytteren i utgangspunktet fortsatt var matchet. Han avfyrte en bom i det innledende horisontale skuddet, men traff deretter alle skuddene i de to neste. Hun kom ut av det tredje skuddet som et tredje.

Men i det siste settskuddet ble det tre feil for svensken og sjansen for medalje var borte.

Justine Braisaz-Bouchet, Frankrike, vant gull foran den norske duoen Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland. Det var Røiselands femte medalje i Beijing.

Bilde 1 av 2
Mona Brosson endte 21a.

Foto: Jonas Lindkvist

Bilde 2 av 2
Hanna Öberg endte på 25. plass og Linn Persson på 24. plass.

Foto: Jonas Lindkvist


Elvira Öberg kan reise hjem fra Beijing med individuelt sølv i sprint og jaktstart, og OL-gull på stafett. Og det er spurten og gullet han vil huske mest.

– Det er nok ganske ensartet. Sprinten, som jeg klarer å gjøre på toppen i løpet, har jeg ventet med mer angst i hele året. Men også å krysse målstreken og møte de andre jentene etter stafetten. Det er et minne for livet.

OL i Beijing er det første for Elvira Öberg. Etter en travel vinter med mange plasser igjen i verdenscuppen kom hun til Kina som favoritt og er selv stolt over hvordan hun klarte å håndtere pressen.

– Jeg vet jeg har evnen til å ta mer enn én medalje og nå reiser jeg hjem med tre, hvorav en er gull. Det har vært mye, men jeg synes jeg har taklet det på en veldig god måte. Jeg holdt meg rolig og trodde på meg selv.

Ser nå frem til første gang en tid hjemme i Sverige for Elvira Öberg. Noe han ville ha.

– Det blir veldig deilig å komme hjem. Vi har vært på veien i to måneder snart. Det blir deilig å sove i sengen og spise svensk mat.

– Det vil ta litt tid å få alt, men det hjelper nok å se på medaljene.

For å vite mer:

Wolfgang Pichler om svenske medaljer: «Det var hardt for hjertet mitt»

«En veldig smart jente» – slik gikk Elvira Öberg fra talent til OL-medalje

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.