Russland er klar til å angripe Ukraina når som helst fra ALLE sider – «begynner med en blitz på Kiev»

RUSSLAND har samlet en så enorm styrke at de kan angripe Ukraina fra alle kanter, og starter med en bombing av hovedstaden Kiev, sa etterretningskilder i går kveld.

President Vladimir Putin vil sannsynligvis slå til uten forvarsel, muligens i morgen, men Storbritannia og USA har sagt at det fortsatt er håp om fred.
De insisterte på at «det er et vindu for diplomati».

Avalon.red

Rapporter advarte om at 60 % av de russiske bakkestyrkene er innenfor rekkevidde[/caption]

AFP

Putin risikerer å ramme Ukraina uten forvarsel, kanskje i morgen[/caption]

En vestlig etterretningsvurdering fant: «Vi forventer flere sekvensielle angrep og ikke et eneste angrep.»

Men en vestlig etterretningsvurdering fant: «Vi forventer flere sekvensielle angrep og ikke et eneste angrep. «

Det kan bety et plutselig dytt mot Kiev, med presisjonsskudd.

Andre nøkkelbyer ville bli omringet av Putins stridsvogner og tropper mens de ville bli hamret av kampfly og helikoptre.

Liz Truss advarte i dag om at Europa nå er «på randen av krig» med en «forestående og høyst sannsynlig» russisk invasjon.

Og han frykter at en russisk invasjon «ikke vil stoppe i Ukraina».

Utenriksministeren sa til Sky News: «Det jeg frykter er et angrep som ikke vil stoppe i Ukraina, men som vil strekke seg til Øst-Europa. «

Han advarte: «Hvis vi skulle se en invasjon av Ukraina, ville det være betydelige kostnader i form av en langvarig konflikt. Dette vil sette Europas langsiktige sikkerhet i fare.

Den alvorlige vurderingen kom da Ukrainas president Volodymyr Zelensky erklærte en dag med enhet i morgen og oppfordret folket sitt til å stå opp og synge nasjonalsangen klokken 10.

Han sa: «Vi vet ikke hvordan vi skal gi opp, og vi vil ikke lære hvordan vi gjør det. Vi tror på våre styrker og vil fortsette å bygge fremtiden sammen. Vi er forent av kjærlighet til Ukraina.

Til tross for økende spenning, var det i dag tegn til en lettelse av eskaleringen fra Moskva da russiske tropper utplassert nær den ukrainske grensen ble beordret til å returnere til sine baser.

🔵 Les vår Liveblogg Russland Ukraina for de siste oppdateringene

Og Ukraina har insistert på at dets diplomatiske samtaler med vestlige allierte har lykkes i å forhindre en fryktet russisk invasjon.

Utenriksminister Dmytro Kuleba sa til journalister i dag: «Vi og våre allierte har klart å forhindre Russland i å eskalere ytterligere.

«Vi er allerede i midten av februar og vi kan se at diplomatiet fortsetter å fungere. «

Det kommer etter at Russland har organisert et vanvidd av nye militære utplasseringer og krigsspill nær den ukrainske grensen de siste dagene.

Skuffende opptak viste hundrevis av fallskjermjegere som falt ned fra himmelen under øvelser i Kostrama-regionen.

Og mer enn 30 krigsfly deltok i marineøvelser i Svartehavet for å ødelegge simulerte fiendtlige ubåter i farvann nær Ukraina.

Boris Johnson holdt krisesamtaler med USAs president Joe Biden i går kveld, etter å ha sagt at det var «ganske klart» at Russland vil invadere i løpet av få dager.

Han advarte om at en invasjon ville føre til en «langvarig krise med betydelig skade på Russland og verden».

Men en talsperson for Downing Street insisterte på at det «forble et avgjørende vindu for diplomati og for Russland å trekke seg fra sine trusler mot Ukraina.»

No10 sa at Boris og Biden ble enige om å holde kontakten mens situasjonen «utvikler seg».

Rapporter advarte om at 60 % av de russiske bakkestyrkene er innenfor rekkevidde.


Siste utvikling

  • Det russiske forsvarsdepartementet sier at tropper som er utplassert i nærheten av Ukraina, vender tilbake til sine baser etter å ha fullført øvelser
  • Tysklands kansler Olaf Scholz og Russlands president Vladimir Putin møtes for å dempe spenningen
  • Statsminister Boris Johnson vil lede nødmøtet i Cobra
  • Utenriksminister Liz Truss sa at det fortsatt er en britisk «tilstedeværelse» i Kiev
  • EUs sjefdiplomat Josep Borrell sier at EU er klar til å diskutere Russlands sikkerhetshensyn
  • Norge vil øke sitt bidrag til NATO-styrker i Litauen fra 50 til 60 soldater
  • Japans statsminister Fumio Kishida og EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen diskuterte situasjonen i Ukraina i en telefonsamtale tirsdag
  • Europaparlamentet godkjente en EU-støttepakke på 1,36 milliarder dollar til Ukraina
  • Ukraina sier at dens felles diplomatiske innsats med sine vestlige allierte har lyktes i å avverge en fryktet russisk invasjon

Statsministeren avbrøt en omvisning i Skottland og låste seg inne med spionsjefene.

Mr. Johnson advarte: «Dette er en veldig, veldig farlig og vanskelig situasjon. Vi er på kanten av et stup. Tegnene er … de spår i det minste noe som kan skje i løpet av de neste 48 timene. Det er ekstremt bekymringsfullt. .

Etter å ha ledet et nødmøte i Cobra sa Truss at en invasjon kunne være nært forestående og oppfordret alle briter til å evakuere på alle mulige måter.

Ved å informere parlamentarikere privat sa utenriksministeren at han mente invasjonen var «svært sannsynlig». Mr. Johnson vil være vertskap for ytterligere samtaler for etterretnings- og militærledere i dag.

Truss sa i morges: «Jeg er veldig bekymret for situasjonen. Vi kan være på randen av krig i Europa.

«Dette vil få alvorlige konsekvenser ikke bare for folkene i Russland og Ukraina, men også for den bredere sikkerheten i Europa.

«Det er fortsatt tid for Vladimir Putin til å gå tilbake fra avgrunnen. Men han har bare kort tid igjen til det.

Han advarte om at i tilfelle en invasjon kan Kreml-tropper nå hovedstaden Kiev «veldig, veldig raskt» fra nabolandet Hviterussland.

Truss sa at byen «definitivt» ville være et høyt prioritert mål.

Og han la til at Moskva sannsynligvis vil sette i gang ethvert angrep med en «falsk flagg-operasjon», for eksempel et falskt angrep på russiske separatister.

Han sa: «Det kan være falske påstander om at de ble provosert for å gi et påskudd for den russiske invasjonen.

«Det vi gjorde var å ringe russerne, fordømme deres forsøk på å sette en marionettregjering i Kiev.

«I løpet av de neste dagene kan det være et forsøk på å late som om ukrainerne angriper dem, så russerne har begrunnelse for å invadere. «

Minister for væpnede styrker James Heappey sa «alle forhold er på plass for å la russerne sette i gang et angrep», og la til at «det kan skje uten forvarsel».

Han sa: «Dette er ikke en advarsel om noe som kan skje om tre måneder. Det er ikke en advarsel som vil bli fulgt av andre advarsler.

RUSSISK TAKTIKK

Han sa at en luftbro i afghansk stil ville blitt umulig hvis Russland kontrollerte himmelen. Putin har dannet 100 grensekampgrupper, ned fra 60 forrige måned og 80 forrige uke.

NATO-ledere har blitt advart om at 13 flere er på vei. Tallet 100 ble sett på som nøkkelen til et angrep som samtidig kunne ramme Kiev og omringe de beste ukrainske styrkene i øst.

Totalt 140.000 kampklare russere befinner seg på dens sørlige og østlige grenser, hvorav 40.000 er i operasjon i Hviterussland i nord.

Sabotørene har også strømmet inn i Ukraina og kan utføre drap og angripe elektrisitets- og gassnettverket, frykter kilder.

Russisk stats-TV lanserte en propagandakampanje med merkelige påstander om at ukrainske nasjonalister kom til å slakte pro-russere i øst, og sa at de ville «drepe og slakte dere alle og henge barna deres i bytte for sønner».

Lignende taktikk ble brukt for å skaffe nasjonal støtte for Russlands annektering av Krim og landgrabbing av pro-russiske styrker i Donbass i 2014.

Mer manipulerende TV-dekning fulgte da Putin lot kameraer filme en merkelig meningsutveksling der han trodde han skulle til krig.

I et iscenesatt klipp spurte Putin sin utenriksminister Sergei Lavrov om samtaler med Vesten ville møte Russlands krav eller bare «holde på».

Lavrov, som satt ved et langt konferansebord, sa at han ikke ville tillate «endeløse forhandlinger om spørsmål som krever en løsning i dag».

Men han oppfordret Putin til å holde døren åpen, og insisterte på at «det alltid er en sjanse».

I går fløy et britisk C17 transportfly inn og ut av Kiev for å evakuere militært personell. USA sa at de flyttet sin ambassade 340 mil vest for Kiev til Lviv og beordret ødeleggelse av datamaskiner som kunne falle i russiske hender.

Oligarkene drar i private jetfly. Og forsikringsselskapene frykter at de ikke lenger vil kunne dekke risikoen ved kommersielle flyvninger.

Den tyske lederen Olaf Scholz fløy til Kiev i forkant av sin reise for å møte Putin i Moskva i dag med et «endelig terningkast» for fred.

Men Putin har så langt nektet å trekke seg tilbake på kravet om at Ukraina aldri skal få bli med i NATO.

Reuter

Putin setter seg ned med Lavrov[/caption]

Getty

En ukrainsk gutt lærer å bruke en pistol[/caption]

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.