Utveksling av mennesker, hjemvandring og pollenallergi 1. mai ytterst til høyre

Alternativer for Sverige holdt torgmøte i Gävle 1. mai. Talene hevdet at politikere «erstattet folket» og partiet lovet å fravriste hundretusenvis av statsborgerskap og legge ned høyskoleutdanning.

Det høyreekstreme partiet Alternativ för Sverige satser på riksdagsvalget og flere kommunevalg. Sandviken i Gävleborg fylke er en av dem. Det er også i Gävle partiet hevder å ha størst medlemsvekst. 63 % sa partileder Gustav Kasselstrand uten å gi beskjed fra hvilken figur de tilhører.

Ingen lokale kandidater var imidlertid sikre på å snakke. I stedet var det partiets høyest profilerte representant som tok ordet. Partileder Gustav Kasselstrand, tidligere svenskdemokratisk riksdagsmedlem Jeff Ahl, Evelina Hahne og høyreekstreme influencer Lennart Matikainen som sitter i kirkerådet for AFS.

Blant dem som hørte på partirepresentantene var både partisympatisører og nysgjerrige forbipasserende. Ungdom og barn i skolealder stoppet blant annet på den solfylte Gävle-plassen og hørte partiet vifte med sin politikk.

«Vi vil tilbakekalle hundretusenvis av statsborgerskap»

Talene ble dominert av maleriet av et forfallent Sverige, muslimer og innvandrere ble demonisert før Alternativ for Sverige presenterte sin løsning. Massedeportasjoner.

– Vi vil tilbakekalle hundretusenvis av statsborgerskap. Vi skal opprette en myndighet, Migrationsverket. Det er den eneste myndigheten vi vil sette i gang i dette landet. Ellers vil vi stenge hundrevis av myndigheter. Vi legger ned Migrationsverket og erstatter det med Migrationsverket, utropt leder av partiet Gustav Kasselstrand.

Tidligere i talen hevdet han at sosialdemokratene «erstatter sin egen befolkning» og at Sverige er i en borgerkrig, typiske høyreekstreme konspirasjonsteorier som Alternativ for Sverige også drev med i 2018. unnvikende med en destruktiv agenda som destabiliseres gjennom liberalisme og innvandring. Liberale og venstresiden har blitt pekt ut som medskyldige, eller som Jeff Ahl sa det i sin tale, «femte spaltist».

– Globalister vil sette arbeiderklassen opp mot småbedriftseiere, de har importert nye problemer for svensker og innvandrere å kjempe mens de stjeler makten bakfra. Politisk og økonomisk makt. Fienden er ikke innvandrere, det er globalistene, de multinasjonale byråkratene og de store selskapene som plyndrer. Dette er siden den såkalte venstresiden står på. De driver med store bedrifter mot sitt eget folk. Det er et vakkert uttrykk. Den heter den femte spaltisten, sa Ahl.

Han kalte venstresiden en parasittisk klasse og lovet å legge ned en rekke universitetsprogrammer.

– Vi må betale for ufarlig utdanning som vi ikke trenger. Vi trenger ikke kjønnsforskere, mange ulike bakgrunner innen humaniora som ikke fyller noen funksjon. Da Alternativ for Sverige drenerte sumpen. Når vi først rydder opp i myndighetene, vil det ikke være mulighet for disse menneskene som har gått en meningsløs utdannelse til å finne arbeid.

Evelina Hahne fokuserte i talen på å hetse muslimer.

– Spørsmålet mitt er hva de gjør her. De har ingen rett til å være her, og det er på tide å reise hjem, sa han.

«Returen gjelder hovedsakelig muslimer»

På slutten av samtalene gikk et par barn som hørte på Alternativer för det svenske partyteltet for å se etter svar på et spørsmål: «Vi får bli». Expo kunne ikke høre hvilken respons barna fikk, men stilte spørsmålet til Gustav Kasselstrand.

– Vi har ikke sagt på noe år at vi kommer tilbake. Vi gjør individuelle vurderinger. Jeg vil si at det i utgangspunktet går tilbake til 70-tallet, men vi sa ikke noen år.

Skal du rydde?

– Hvis en person har bodd lenge i Sverige og oppført seg bra, blir ikke personen utvist. Men det er tilfeller der personen kom til Sverige for lenge siden og ennå ikke har blitt en naturlig del av samfunnet og derfor er vi absolutt åpne for utvisning selv om han kom før 2000.

barn med?

– Det kommer selvsagt an på hvordan barna deres oppførte seg. Hvis du ser på opptøyene som har funnet sted den siste tiden, har de fleste av dem sitt opphav i Sverige, og jeg anser dem ikke som en del av Sverige. Dette kan vi oppnå ved å utvise andre generasjons innvandrere.

Alternativene for Sverige snakker om «probleminnvandrere», men i den gruppen inkluderer de ikke bare kriminalitet og mulige bidrag. De appellerer også til folk som har drevet «særinteresser», som Gustav Kasselstrand uttalte i sin tale. Alternativer for Sverige ønsker å utvise mennesker fra kulturer de ikke anser som forenlige og derfor ikke kan leve i «harmoni med det svenske folket».

Er islam uforenlig etter din mening?

– Ja absolutt.

Så du vil utvise hver eneste muslim?

– Det kan tenkes at det finnes unntak der en person kommer fra et muslimsk land, eller er troende muslim men lever i harmoni med samfunnet uten å komme med spesielle ønsker. Jeg kan ikke si at hver eneste muslim ville bli utvist. Men selvfølgelig vil vår retur hovedsakelig angå muslimer.

Det er ikke bare Alternativ for Sverige som holder demonstrasjoner 1. mai. Det samme gjorde den nazistiske nordiske motstandsbevegelsen.

Flere steder men få aktivister

Det er tre år siden Den nordiske motstandsbevegelsen kunne mønstre et stort antall støttespillere til demonstrasjonstogene 1. mai. Pandemien og nedgangen i engasjementet har rammet organisasjonen, som de siste to årene i stedet har investert i radiosendinger, lokal propaganda og bannere. I fjor ble Simon Lindbergs tale forhåndsinnspilt og lagt ut på video fra tidligere demonstrasjoner, da organisasjonen samlet betydelig flere uniformerte aktivister.

I år hadde de søkt om tillatelse til torgmøter i Munkedal, Vetlanda og Ludvika, hvor Expo holdt til.


Spredt utover Garvarns torg i Ludvika under den første åpningsdemonstrasjonen til Den nordiske motstandsbevegelsen. Foto: Mickan Palmqvist

I Ludvika samlet nazistene rundt femten aktivister med organisasjonens emblem på klærne og like mange tilhørere inne i politikontrollen på Garvarns Torg.

Av de tre foredragsholderne som var annonsert, dukket bare to opp, organisasjonsleder Simon Lindberg og aktivist Emma Karlsson, mens Pär Öberg, som leder NMRs parlamentariske avdeling, «fratrådte». Organisasjonens radioprogram med Simon Holmqvist og Pär Öberg ble også avlyst da «Holmqvist har pollenallergi, Öberg har andre hindringer.»

Et par uautoriserte demonstrasjoner fant også sted i løpet av dagen. Andre steder i Luleå og Örkelljunga, hvor organisasjonen planlegger å delta i høstens valg.

Lokale grupper fra organisasjonen dukket også opp i Danmark og Norge, samt Sinimusta Liikes venneorganisasjon i Finland.

Også dagen før, 30. april, gjennomførte NMR en marsj til Lysekil som de ikke ba om tillatelse til. Rundt 30 aktivister deltok, de fleste maskerte.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.