Wade Whites kanadiske bane vinner sin andre verdensmesterskap i curling for menn

Wade White og teamet hans fra Lac la Biche, Alta., vant sin andre verdensmester i curling for menn ved å vinne 6-3 mot tsjekkiske David Sik lørdag i Genève.

Kampen var fortsatt i startfasen, med Canada som ledet 3-1 etter fire finaler da White White utlignet for to med sitt siste skudd.

Siks mannskap svarte med to femtedeler for å utligne, men Canada ledet igjen an med to sjettedeler.

Den sjette avslutningen kunne vært verre for tsjekkerne. Canada satt fire etter at en av de tsjekkiske spillerne falt mens de feide og brant en stein.

Sik spilte uavgjort på sitt første skudd og ett skudd på det andre for å begrense skaden. og hvit avsluttet slutten med uavgjort for to.

Sik klarte ikke å få en dobbel take-out i den syvende da Canada stjal et poeng. Av tre uten hammer i den åttende, slo Canada ut tsjekkerne for seieren.

«Du kan komme ut med en seier som dette»

Whites lag, som kommer fra Lac la Biche Curling Club, vant også gull ved 2018-mesterskapet i Östersund, Sverige.

«Jeg er litt kvalt fordi, du vet, en fyr kunne pakke den. Du kan komme ut med en seier som dette,» sa White etter kampen.

«Men det er en god følelse. Det var et par ender der ting var veldig jevne. Isen var raskere, så vi gled et par gjennom huset. Men når vi først traff isen, var isen raskere. ting gikk bra. Jeg føler meg jævla bra med det.»

I kampen om herrenes bronsemedalje beseiret svenske Mats Wrana tyske Andy Kapp 7-3.

Sveits slo USA i seniorfinalen for kvinner. Skottland slo Finland 6-4 for bronse.

Den skotske tandemen til Eve Muirhead og Bobby Lammie fullførte sitt ubeseirede løp i mixed-double med en 9-7 seier over vert Sveits i finalen. Tyskland beseiret Norge 7-5 i kampen om bronsemedaljen.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.