Usikker på om jeg forsvarer verdenstittelen: Magnus Carlsen | Sjakknyheter

CHENNAI: World n. 1 Magnus Carlsen forblir den ubestridte kongen av sjakk. 31-åringen, som vant sin femte verdenstittel i fjor, kan imidlertid ikke forsvare kronen neste år.
I en eksklusiv prat med TOI på tampen av Oslo Esports Cup — en del av Champions Chess Tour — snakket Magnus om hvorfor han ikke var sikker på å spille enda et VM-spill, hans syn på russiske spillere ble utestengt av FIDE og mer.
Hvordan går 2022 for deg?
Jeg vant Tata Steel-turneringen i Wijk Aan Zee for å starte året, og så hadde jeg gode seire i de to første etappene av Champions Chess Tour. Formen min har generelt gått i riktig retning. Jeg håper å fortsette slik også i Oslo Esports Cup.
Du har nærmet deg beslutningen om å være en del av 2023 Verdensmesterskap kamp?
Jeg har ikke bestemt meg ennå (om å spille VM-kampen i 2023). Jeg er ikke 100% sikker på at jeg kommer til å spille. Det som holder meg tilbake — på dette tidspunktet — er at jeg ønsker å se hvordan jeg har det når kandidatturneringen finner sted. Når den turneringen er over — hvordan jeg føler meg på det tidspunktet — bestemmer jeg om jeg vil spille (spillet eller ikke).
Ble avgjørelsen din påvirket av det faktum at det meste av identiteten din var knyttet til verdenstitlene dine?
Ja, det er sikkert. Helt ærlig, ved å delta i turneringer som sjakk i Norge, gjør OL meg lykkeligere enn å være en del av verdensmesterskapet. Jeg bare elsker å spille sjakk, men jeg liker ikke å spille verdensmesterskapet.
Mens du forblir en aktiv spiller, har du tenkt på å fokusere energien din på andre idretter?
Nei jeg tror ikke det. Aktivitetsnivået som jeg har i sjakk — jeg tror ikke jeg vil nå det i noen annen idrett. Så for øyeblikket er jeg glad for å spille sjakk, spesielt med de raskeste tidene. Jeg elsker sjakk generelt og vil fortsette å spille denne sporten.
Med FIDE som utestenger russiske og hviterussiske spillere, hva betyr dette for sjakkverdenen?
Personlig har jeg forsøkt å støtte Ukraina, også økonomisk. Jeg føler vi bør oppmuntre russerne til å ta et oppgjør med noe jeg ikke tror mange av dem garanterer. Jeg vet det finnes unntak som (Sergey) Karjakin, men jeg synes vi bør gi russiske spillere muligheten til å ta et standpunkt og ikke bare automatisk utestenge dem på grunn av nasjonalitet.
Kan du fortelle oss mer om den økonomiske hjelpen du gir til Ukraina?
Vi samlet inn mye penger gjennom Charity Cup, den andre etappen av Champions Chess Tour. Denne uken vil jeg også spille en vennskapskamp med stormesterne fra Lviv, Ukraina for å fremme deres sak.
Med India som vertskap for sjakk-OL for første gang i år, ser du en stor forbedring i profilen til sporten i landet?
Jeg er veldig glad for å se denne utviklingen. Jeg tror det faktum at India, og Tamil Nadu-regionen spesielt, er vertskap for turneringen på så kort varsel viser landets ambisjoner og respekt for sporten.
Vil du være en del av Chennai-turneringen?
Foreløpig kan jeg bare si at det er stor sannsynlighet for at jeg deltar. Det har gått nesten 9 år siden jeg har besøkt Chennai siden jeg ikke har vært der siden jeg vant verdensmesterskapet i 2013.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.