DNB øker energieksponeringen i porteføljen – Inkorporerer Energy Company og Commodity Company – Eliminerer Storebrand

Denne tirsdagen hadde DNBs portefølje har steget med 8,5 % siden begynnelsen av året, mens OSEBX på Oslo Børs har steget med 5,9 %. Det er selvsagt høye energipriser som har kommet den tungt oljetunge Oslo-børsen og DNBs portefølje som inkluderer Aker BP og Equinor til gode.

Men den meget sterke utviklingen for energisektoren har gjort at sektorens vekt i OSEBX-indeksen har økt fra 21 % ved inngangen til året til 28 % i dag, skriver DNB.

«Med to energiaksjer i porteføljen har vi etter hvert blitt noe undervektet i energi fremfor overvekt. Når vi introduserer Vår Energi, blir porteføljen litt overvektig i energisektoren, skriver DNB.

DNB inkluderer også aluminiumsgiganten Norsk Hydro i porteføljen, noe som betyr at råvaresektoren nå øker til en nøytral vekt i porteføljen.

«Etter at Yara ble fjernet fra porteføljen på grunn av et stop loss, som senere viste seg å være en dårlig beslutning, ventet vi på en grunn til å returnere råvaresektoren til nøytral vekt», skriver DNB.

«Både Yara og Elkem ser ut til å være overkjøpt på kort sikt, så la oss ta Norsk Hydro i stedet. Både Norsk Hyrdro og Vår Energi er sykliske aksjer og for å opprettholde balansen i porteføljen rapporterer vi Storebrand (syklisk finans). Etter en kraftig renteoppgang de siste ukene vil vi ikke bli overrasket om renten konsoliderer seg på kort sikt, noe som kan bli en snublestein for Storebrand, avslutter DNB.

DNBs portefølje den består i dag av Aker BP, Equinor, Lerøy Seafood, Nordic Semiconductor, Norsk Hydro, Grieg Seafood, SR Bank, Gjensidige og Vår Energi.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.