Topigs Norsvin: ekspertise i verdensklasse som betjener Quebecere

I et svært konkurranseutsatt marked der miljøhensyn og dyrevelferd øker behovet for lønnsom produksjon, må grisebønder ha genetisk materiale som oppfyller verdens beste standarder. Det er her Topigs Norsvin kommer inn.

Tilstede i 56 land, er dette selskapet et resultat av sammenslåingen av det nederlandske kooperativet Topigs og det norske kooperativet Norsvin i 2014. «Vårt kooperativ forblir eid av produsentene og jobber for produsentene,» oppsummerer Cam McGavin, administrerende direktør i Topigs Norsvin Canada . . Vår modell er imidlertid annerledes; i stedet for å motta bestikkelser på slutten av året, drar medlemmene nytte av den konstante forbedringen av vårt genetiske materiale. «

For å konsolidere sin tilstedeværelse i landet, innviet kooperativet i 2018 Delta Canada, en ny avlsstasjon i Manitoba, den andre i sitt slag for selskapet. Denne installasjonen, som krevde en investering på 15 millioner dollar, tillater testing av store hvite hunnsvin og TN Tempo-terminalgalter. De genetiske fremskrittene som er gjort på dette stedet, kommer alle Topigs Norsvin-kunder over hele verden til gode. Stasjonen er spesielt utstyrt med CT-skannere og IFIR-stasjoner som sikrer overvåking av individuelt matforbruk.

Videre utmerker kooperativet seg for sin konstante forskningsinnsats på ulike felt. Her er noen eksempler: reduksjon av hannlukt i kjøtt, overholdelse av nye regler for bedre dyrevelferd, lang levetid, reproduksjon og selvfølgelig kjøttkvalitet, med årlige investeringer på 40 millioner dollar i forskning og utvikling.

Kooperativet var det første i verden som brukte CT-skanneren i stor skala for å forbedre jordbruket, siden 2008.

En global visjon av utvalget

Topigs Norsvins verdensomspennende suksess er basert på et ledende konsept: globalt balansert jordbruk. «I henhold til dette prinsippet tar vi i utvalget hensyn til alle aspekter som har eller kan ha en økonomisk innvirkning i hele produksjonskjeden, fra design til forbrukerens tallerken,» oppsummerer Cam McGavin. Konkret betyr dette at samvirkets forsknings- og utviklingsteam designer avlsmodeller som inkluderer en fenomenal mengde avlsegenskaper og i riktige proporsjoner. «I stedet for å fokusere på fortreffelighet på bare noen spesifikke egenskaper med risiko for å utvikle dyr med mangler for andre egenskaper, er målet vårt å skaffe dyr som er så balansert som mulig for å møte og overgå dem. Behovene til hvert ledd i produksjonskjeden, både for bonden, ferdigbehandleren, foredleren eller forbrukeren», forklarer André Lavergne, agronom og forretningsutviklingsrepresentant for Quebec hos Topigs Norsvin.

Det beste eksemplet på materialiseringen av denne filosofien er etableringen av den gylne TN70. Resultatet av mange års hardt arbeid, skiller denne purka seg ut for sitt sterke morsinstinkt, melkeproduksjon og robusthet samt sin evne til å føde mange likeverdige, spreke og hurtigvoksende smågriser.

TN70-purka utmerker seg ved sitt sterke morsinstinkt, melkeproduksjon og seighet samt hennes evne til å føde mange likeverdige, spreke og raskt voksende smågriser.

TN70-purka utmerker seg ved sitt sterke morsinstinkt, sin melkeproduksjon
og dens robusthet så vel som dens evne til å føde mange smågriser
likeverdig, kraftig og raskt voksende.

For å forbedre forutsigbarheten til genetiske linjer inkluderer Topigs Norsvin i sitt avlsprogram bruk av et kombinert renraset og kryssraseutvalg (SCRPC-program). Denne tilnærmingen brukes i flere andelsgårder rundt om i verden for å teste ytelsen til ulike genetiske produkter. Denne typen avl gjør det blant annet mulig å samle inn i sanntid individuell informasjon om griser som krysses i etterbehandling, og dermed bidra til nøyaktigheten av den genetiske verdien til renrasede individer av neste generasjon av kjernen, samt muliggjøre sammenligning av villsvin, terminaler i ulike miljøer og myndighetsstiler objektivt sett. Topigs Norsvin kan være stolte av å ha en av de beste CPRPS-farmene i verden i Manitoba, som er en moderne 600-purker sorteringsenhet.

For å hele tiden utvikle sin globale balanserte oppdrettstilnærming, stoler Topigs Norsvin feriesteder på banebrytende teknikker. Kooperativet var også det første i verden som brukte CT-skanneren i stor skala for å forbedre utvalget, siden 2008. Dens kanadiske stasjon gir derfor utrolig nøyaktighet for enkelte egenskaper i utvalget av fremtidige avlsdyr.

Bygge broer med ranchere i Quebec

André Lavergne

André Lavergne

Kooperativet, som har et utmerket rykte hos oppdrettere rundt om i verden og i engelsk Canada, er foreløpig ukjent i Quebec, hovedsakelig på grunn av språkbarrieren. «Dette kommer til å endre seg raskt ettersom Topigs Norsvin har til hensikt å gi Quebec grisebønder fordelen av sin globale ekspertise innen genetikk og ernæring. Vårt første skritt i denne retningen er å ansette André Lavergne som bedriftsutviklingsrepresentant for Quebec, påpeker Cam McGavin. Det vil også gi lokal teknisk bistand. «

Alltid i et ønske om å bedre tjene Quebec-produsenter, sendte kooperativet sine første Norsvin Duroc-svin til Centre d’Insémination Porcine du Québec (CIPQ), som ble tilbudt for salg i frø fra og med august. Neste steg blir å oppdra oppdrettere her i Quebec.


Dette bedriftsportrettet herfra er en lysbildefremvisning av

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.