Lundin Energy og Aker BP kombinerer olje- og gassvirksomhet

I tillegg vil 271 910 019 aksjer i Aker BP (0,950985 aksjer i Aker BP, representert ved svenske innskuddsbeviser, mottas for hver utestående aksje i Lundin Energy på tidspunktet for gjennomføring av fusjonen, tilsvarende ca SEK 279,30 per handling i Lundin Energi.

I børsen vil aksjonærene også opprettholde sin nåværende eierandel i Lundin Energy og dets virksomhet innen fornybar energi, heter det i pressemeldingen.

Etter gjennomføringen av den foreslåtte fusjonen vil aksjonærene i Lundin Energy følgelig eie 43 % av det totale antall aksjer og stemmer i Aker BP.

«Første ressurser»

Den foreslåtte fusjonen vil bli gjennomført som en grenseoverskridende fusjon i henhold til norsk og svensk lov, hvor Aker BP vil absorbere et selskap som inneholder Lundin Energys lete- og produksjonsvirksomhet, heter det.

Lundin Energys styre anbefaler enstemmig at aksjonærene stemmer for den foreslåtte fusjonen på den ordinære generalforsamlingen i 2022.

«Å skape langsiktig aksjonærverdi har vært kjernen i vår virksomhet siden selskapet ble grunnlagt for 20 år siden, og denne sammenslåingen av Lundin Energy og AkerBP er en unik mulighet til å skape fremtidens uavhengige lete- og produksjonsselskaper og tilby aksjonærene. muligheten til å delta i stordrift med produksjonsvekst og sterk fri kontantstrøm det neste tiåret. I tillegg er det eiendeler i verdensklasse som vil ha lave kostnader og bransjeledende karbondioksidutslipp per fat,” kommenterer Ian Lundin, styreleder i Lundin Energy i pressemeldingen og fortsetter:

«AkerBPs forslag om å slå sammen våre to fantastiske virksomheter betyr at vi kan fortsette å bygge på våre individuelle styrker og skape et selskap som vil trives gjennom energiomstillingen og fortsette å levere sterkt utbytte det neste tiåret. For Lundin Energy-aksjonærene betyr AkerBPs forslag betydelig kontantkompensasjon og muligheten til å bli aksjonær i et av Europas ledende lete- og produksjonsselskaper. Familien Lundin støtter dette forslaget fullt ut og vi har signert et ugjenkallelig løfte om å stemme for driften på generalforsamlingen. De uavhengige styremedlemmene anbefaler også at alle aksjonærer stemmer for å godkjenne transaksjonen.

Deler opp i Oslo

Gjennomføringen av den foreslåtte fusjonen forventes å finne sted, i henhold til en foreløpig tidsplan, mot slutten av andre kvartal 2022 eller begynnelsen av tredje kvartal 2022.

Klokken 15.20 ble forhandlingene mellom Lundin Energy i Stockholm og norske Aker og Aker BP i Oslo stoppet.

Handel med Lundin Energy-aksjer vil gjenopptas kl. 16.00. Det skriver Nasdaq Stockholm i en uttalelse.

Kort tid etter kom nyheten om en fusjon mellom Aker BP og Lundin Energys olje- og gassvirksomheter.

Handelen med Aker og Aker BP ble gjenopptatt klokken 15.45 og aksjene er opp henholdsvis i overkant av 4 og nær 7 % i Oslo.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.