To overlevende fra Utøya-massakren og et flertall av kvinner i den nye regjeringen i Norge

Norges nye statsminister, Jonas Gahr Støre, avduket sitt team som inkluderer to overlevende fra Utøya-massakren og et absolutt flertall av kvinner torsdag 14. oktober.

Den nye koalisjonen tiltrer mens landet sørger over tragedien: Onsdag drepte en mann bevæpnet med pil og bue fem mennesker i Kongsberg, en by i Sørøst-Norge, og skadet to andre. Politiet sier at den mistenkte, som ble arrestert, er en 37 år gammel dansk som er konvertert til islam og mistenkt for radikalisering i fortiden.

10 av 19 ministerstillinger innehas av kvinner

Av de 19 ministerporteføljene vil kvinner besette ti inkludert Foreign, som tilhører Anniken Huitfeldt, Energi og Justis. Det er ikke første gang at 53 % av stillingene gis til kvinner i Norge, etter å ha skjedd – kort – to ganger under Jens Stoltenberg, Støres forgjenger mellom 2005 og 2013, som siden har blitt NATO-sjef.

En annen særegenhet ved den nye regjeringen, den har i sine rekker to personer som var på øya Utøya da høyreekstremisten Anders Behring Breivik åpnet ild mot et Ap-ungdomsmøte der og drepte 69 mennesker 22. juli 2011. Det er Tonje Brenna. , 33, tilsatt i Kunnskapsdepartementet, og Jan Christian Vestre, 35, som overtar Nærings- og handelsporteføljen.

«Nå som disse talentfulle unge politikerne fortsetter denne fortiden, føler jeg at vi har tatt nok et viktig skritt, og jeg er veldig stolt av det.sa Store. Mindretallet i parlamentet, den nye regjeringen, vinner av parlamentsvalget 13. september, bringer sammen Arbeiderpartiet og Senterpartiet, som i hovedsak representerer territorienes interesser. Totalt drepte angrepene 22. juli 2011 77 mennesker, mens ytterligere åtte døde i et angrep utført av Breivik samme dag og rettet mot Oslo regjeringssete.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.