Norge: Kommune ved Oslo stengt for britisk koronavirusinfeksjon

Ifølge Folkehelseinstituttet var to av ofrene over 90 år og hadde ikke nylig reist til Storbritannia. Testprøver ble samlet inn fra disse personene 2. januar.

«Så langt rammer epidemien 22 sykehjemsarbeidere og 12 beboere. Det er mulig at koronaviruset har spredt seg til barnehagen, hvor det har vært infeksjoner blant barn og ansatte. Disse personene vil bli testet» – heter det i en pressemelding fra Instituttet .

Lokale myndigheter har besluttet å stenge skoler og andre virksomheter frem til onsdag, kun dagligvarebutikker og apotek er åpne. Innbyggerne ble pålagt å ikke forlate kommunen. – Vi må stenge kommunen for å få situasjonen under kontroll, sa Kerstin Johnsen Myhrvold, kommunens overlege, på en pressekonferanse.

Helseminister Bent Hoie er bekymret for utbruddet av den britiske koronavirusstammen i Nordre Follo. «Dette er det første tilfellet av en britisk stamme der vi ikke kjenner smitteveien i Norge,» bemerket han.

Helsedirektoratet meldte fredag ​​at situasjonen i Nordre Follo kan kreve innføring av ytterligere restriksjoner i regionen, inkludert Oslo. Opp til 70 prosent. av kommunens arbeidsstokk går på jobb i hovedstaden i Norge.

Det siste døgnet har Nordre Follo kommune rapportert ytterligere 12 tilfeller av koronavirus (hvis ny stamme ikke er kjent) og 245 infeksjoner siden begynnelsen av januar. Prøvene som allerede er tatt testes for den britiske koronavirusstammen, men – som påpekt – tar de lang tid.

Ifølge norske myndigheter kan den britiske varianten av koronaviruset være mellom 40 og 70 %. mer smittsomt. Regjeringen frykter at Nordre Follo-utbruddet kan bidra til den tredje koronabølgen i Norge.

I Norge har antallet koronavirussmitte vært på vei ned siden begynnelsen av januar (fra rundt 800 per dag til rundt 400). Siden fredag ​​har restriksjonene i landet blitt lettet litt, slik at opptil 22 alkoholer kan selges på restauranter. Dette gjelder imidlertid ikke kommuner, som Oslo, hvor mange infeksjoner forekommer. (PAP)

zys / akl /

Milo Pascall

"Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.