Therese Johaug om hennes ønske om barn

Suksessen var enorm, men det var først nå under det pågående Beijing-OL at Therese Johaug tok hjem sitt første individuelle gull.

Den norske langrennsstjernen vant skiathlon i starten av OL og gjentok så bragden da hun var raskest på 10-kilometeren klassisk.

Og når tremilstiden kommer søndag, er Therese Johaug klar for karrierens siste OL-renn.

– Det blir et ekstremt tøft løp, det vet vi, men jeg gleder meg, sier Johaug.

Den 33 år gamle norske skistjernen tror imidlertid også søndagens renn blir spennende.

– Jeg vet de tre milene blir mitt siste OL-løp. Men jeg prøver å ikke tenke så mye på det, for jeg blir så trist. Først vil jeg løpe og så tar vi resten, sier Johaug og fortsetter:

– Det var livet mitt i 15 år. Jeg har gjort to OL og nå vet jeg at det ikke blir flere. Det er trist å tenke på at dette er siste gang jeg skal oppleve denne spesielle atmosfæren. Det er rart, men jeg prøver å ha det gøy. Det er viktig å utnytte øyeblikket.

«Mange kjemper hardt»

Therese Johaug er taus om hva som venter etter OL.

– Det tar over da.

Hun var imidlertid åpen om at hun ønsket å få barn i fremtiden. Men etter en lang karriere med hard trening er han klar på at det ikke er helt enkelt.

– Det er ingen garanti for at du kan få barn når du er eliteidrettsutøver. Selv vet jeg ikke hvordan det blir, det er forskjellige scenarier og du selv vet ikke hvordan det blir.

– Det er eksempler på eliteidrettsutøvere som kunne få barn og det er de som ikke fikk det.

Therese Johaug mener imidlertid problemet ikke bare rammer eliteidrettsutøvere.

– Det er ingen garanti for at du kan få barn hvis du er en normal person og i tillegg har levd et helt normalt liv. Det er mange som sliter hardt med å få barn.

Lars Johansson om nederlaget til Tre Kronor

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.