Et farlig virus sprer seg raskt via e-post: ikke åpne det under noen omstendigheter

«Ondsinnet e-post sendt fra innboksen»«og signatur»-regjeringen i Republikken Litauen «er forfalsket og koblingene som er gitt der fører til et ondsinnet dokument. Vær på vakt!», sier regjeringens kommunikasjonsavdeling.

Som spesifisert av Government Communications Department, laster du ned et .zip-medium til brukerens datamaskin ved å klikke på lenken. Denne holderen åpner seg ikke av seg selv. Brukeren må pakke ut det nedlastede mediet og åpne det arkiverte dokumentet.

«Vi kan ikke fortelle deg hvilket nettsted du kobler til fordi lenken blir omdirigert og/eller maskert.

De ansatte i regjeringskanselliet undersøkte ikke de mulige skadene: vi informerte publikum om mulige skader og manipulasjoner på vegne av Nasjonalt senter for folkehelse og regjeringen i Republikken Litauen.

De fleste institusjons- og kontorbrannmurer tillater ikke denne typen e-post, men datasystemene til institusjoner eller institusjoner kan kompromitteres ved å sjekke personlig e-post på arbeidsdatamaskiner.«Regjeringens kommunikasjonsavdeling sa.Et stykke ondsinnet post

Delphi påpeker at et annet ekstremt farlig datavirus som spres via SMS ble annonsert i begynnelsen av desember.

Det største antallet ofre kom fra de skandinaviske landene, Finland og Norge.

Denne gangen har mobiloperatører kjempet i to uker mot det kraftige SMS Flubot-viruset, som sprer seg blant Android-smarttelefonbrukere. Viruset, som sender en enorm mengde ondsinnede SMS-meldinger, har stjålet folks banklogger, passord og personlige data.

Hva om telefonen min er infisert med Flubot? I følge det finske nasjonale cybersikkerhetssenteret (NCSC-FI) er den eneste måten å rydde opp i Flubot-malware så langt å tilbakestille telefonen til fabrikkinnstillinger.

Hvis du bruker en sikkerhetskopi for å gjenopprette telefonen, sørg for at det ble gjort før telefonen ble infisert. NCSC-FI ytterligere sikkerhetsanbefalinger:

Hvis du har logget på nettbank med en infisert enhet eller foretatt en betaling ved å angi kredittkortopplysningene dine, vennligst gi beskjed til banken din;

Kontakt politiet for økonomiske tap;

Endre passord for alle tjenester du bruker på telefonen;

Varsle mobiloperatøren din om at telefonen din er infisert med Flubot-viruset. Skadelig programvare kan ha sendt deg premium rate-numre uten at du vet det.

Det er strengt forbudt å bruke informasjonen publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.