Teknologi- og forretningsfolk vil møte 5000 unge mennesker

Kvinner besetter bare en fjerdedel av techjobbene, er mindre tilbøyelige til å starte oppstartsbedrifter og velger å studere teknologi. Jenters tidlige bekjentskap med teknologi og innovasjon, moderne endringer i verden kan bidra til å løse ulikheter. Under Empowering Girls for Future of Jobs-prosjektet vil teknologifagfolk besøke mer enn 100 utdanningsinstitusjoner over hele Litauen og møte 5000 studenter for å inspirere dem til å oppdage teknologiske spesialiteter og entreprenørskap.

Lithuanian Junior Achievement, The Coca-Cola Foundation og Women Go Tech presenterer dette initiativet for andre gang. Han besøkte først fagskoler og utdanningssentre i 2019.

«Når vi spurte studenter på møtene i 2019 om at de kunne tenke seg å satse på en karriere innen moderne teknologi eller entreprenørskap, var det ofte ingen jentehånd i klasserommet. Verken jenter eller gutter viste noen initiativ i litauiske regioner. Vi kan ikke leve med lukkede øyne og forsone oss med så mye uutnyttet potensial. Prosjektet har som mål å inspirere og hjelpe deg å tørre å rekke opp hånden til innovasjon, til moderne karrierer. Dette er hovedbudskapet til Raise Your Hand for the Modern Future-initiativet, sier A. Rusteikienė.

bilde :: 1 til høyre

Teknologi- og forretningsfolk vil besøke mer enn 100 utdanningsinstitusjoner for å møte 5000 studenter. Foredragsholderne vil dele sine karrierehistorier og diskutere sine fremtidige yrker med studenter. Foredragsholderne er Women Go Tech-kandidater og andre sosialt aktive kvinner. De vil oppmuntre studenter til å starte karrieren innen entreprenørskap og teknologi, for å finne ut hvor mange ulike yrker som skjuler seg bak det tilsynelatende skremmende navnet IT.

Erfaringen fra tidligere år: selv den høyeste klassen skled

Ūla Pociūtė, leder for Women Go Tech-programmet, sier at i de første årene av initiativet for å besøke litauiske skoler, var mer enn 50 teknologispesialister involvert i denne veiledningen.

«De sier praktisk talt enstemmig at både skolemiljøet og elevene selv tok imot dem med stor varme. Noen deltakere var spesielt glade for å besøke distriktsskolene, som er sjeldnere enn storbyskolene. Det manglet imidlertid ikke på spørsmål og diskusjoner. …i begge, og noen steder ble lærerne overrasket over å høre ørene pirket av den vanligvis svært støyende klassen, sier lederen for Women Go Tech-programmet. «Det er å håpe at denne muligheten til å høre førstehånds om teknologi har blitt et oppmuntrende insentiv for barn til å interessere seg for den og muligens legge den til drømmelisten.»

A. Rusteikienė, leder for Lietuvos Junior Achievement, bemerker at ikke bare IT- og forretningsfolk, men også studenter og lærere har en positiv respons på initiativet. «Skoler mangler inspirasjonsøkter der årets studenter kan bli direkte kjent med gründere, teknologi og oppstartsbedrifter, få kunnskap og lære hvor de skal starte karrieren. Skolene reagerer på at profesjonelle økter avliver myter om entreprenørskap, teknologi og oppmuntrer til en gründertilnærming til snu utfordringer til muligheter.»

Teknologifeltet kan også passe for kunstneriske sjeler

Er det egentlig bare et spørsmål om selvtillit som hindrer jenter i å fordype seg i og lære om teknologi?

I følge Ū. Det er forskjellige grunner til at jenter er mindre tilbøyelige til å prøve teknologibransjen. I ung alder blir vi virkelig påvirket av meningene til familien og de rundt oss, og i alderdommen er vi modige nok til å bestemme selv, men det er skummelt å starte på noe nytt – deretter den vanlige og overveldende selvtilliten.

«Motet til å velge en virkelig lovende og spennende teknologisektor ville gitt oss muligheten til å bli bedre kjent med den. Du forstår at å jobbe med teknologi innebærer et langt større utvalg av spesialiteter enn bare programmering. Ikke bare de som er kunnskapsrike i matematikk, men personligheter også. kreative som liker å tegne, danse og skrive essays er velkomne her. Så langt er bredere karrierehorisonter lite kjent for alle, ikke bare jenter. Jeg tror at å se alle mulighetene vil gjøre det mye lettere å finne et hyggelig område Og det ville være mindre frykt og mistillit”, håper han.

Inviter til å delta

Forfatterne av initiativet avslører at prosjektet i år er enda mer åpent. Alle fagfolk innen teknologi og entreprenørskap kan bli foredragsholdere og gå på skoler for å inspirere unge mennesker. «På prosjektets nettside (https://lja.lt/empowering-girls/) inviterer alle kvinner som ønsker å besøke skoler og dele sin karrieresuksess til å registrere seg for besøket. Vi er glade for å kunne tilby en slik innovasjon i år, sier A. Rusteikienė.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg – vi informerer deg med et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i «Verslo žinios», «Sodra», Registersenter, etc. kilder.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.