Meg i futsal. Andrzej Szłapa: Du må tro på deg selv

Det polske laget skal spille finalen for tredje gang i historien og for andre på rad. Szłapa spilte sammen med nåværende manager Błażej Korczyński ved EM i Moskva i 2001.

Da tapte laget til trener Roman Swoiński mot Kroatia 1:2, Spania 2:8 og Ukraina 3:8. I det siste EM, spilt i 2018 i slovenske Ljubljana, spilte polakkene 1:1 i gruppen med Russland og tapte 1:5 mot Kasakhstan.

– I 2001 følte vi at vi hadde et sterkt lag, men opprykket – etter å ha slått Portugal 3-0 på Zabrze – ble likevel en stor suksess. Moskva-finalen var eliten med åtte lag (nå spiller 16). Vi havnet i en veldig vanskelig gruppe (Spania og Ukraina kom til finalen), turneringen gikk ikke riktig vei, selv om vi spilte uavgjort med spanjolene 2:2, så fikk vi rødt kort og vi var mot Ukraina. til pause 2: 1. Vi trengte å vinne med fire mål, vi «åpnet» og led et stort nederlag – mintes Szłapa.

SE OGSÅ: Slovenia – Polen 2:5 i futsalvennlig

Etter hans mening, for fire år siden, ville promoteringen av polakkene fra gruppen vært en hyggelig overraskelse, tatt i betraktning klassen av rivaler.

– Det blir ikke lett nå heller. La oss starte fra Kroatia. Den første kampen i en stor begivenhet er alltid veldig viktig, men dette, spesielt siden Russland, selv om du kan vinne mot hvem som helst, kan være utenfor rekkevidde. Opprykket til EM er en suksess, men det ville vært fint å forlate gruppen – vurderte den nåværende Clearex-manageren Chorzów, med sine farger han har vunnet fem polske ligatitler.

Han påpekte at polsk futsal har gjort store fremskritt de siste 20 årene.

– Den gang møttes personalet sjelden, det var ingen treningsleirer så lenge som i dag. De fleste av oss spilte på store baner, mye i kulissene til topplag, det var vanskelig å forene. I dag fokuserer spillere kun på futsal, analysen av rivaler er mye mer detaljert, så det er lettere å forberede seg til kamper. Det har absolutt skjedd en taktikkutvikling, det er også mer trening. Jeg tror vi undervurderer oss selv. Vi har råd til mye, du må bare tro det – sa Szłapa.

Han bemerket at i moderne futsal er det vanskeligere å overraske en rival med noe, fordi alle vet alt om seg selv.

– Man må se etter noen defensive spillløsninger eller dødballer for en spesifikk motstander. Tidligere var offensiven basert på tomannshandlinger, individuelle ferdigheter. Foreløpig er lagene mer taktisk organisert – la han til.

Trener Korczyńskis team innledet kampen om EM med innledende i februar 2020 på Malta. Der beseiret de Hellas 5:2, Sverige 6:0 og vertene 11:0.

I den andre fasen spilte det polske laget uavgjort i gruppe 8 med Portugal, forsvarte tittelen 2:2 og tapte mot denne rivalen 0:3. Deretter beseiret de Norge 3-0 og 4-1 to ganger og spilte uavgjort mot Tsjekkia i Praha 3-3 og beseiret dem i Opole 8-5. Dette ga dem et opprykk fra andreplass bak portugiseren, som deretter ble verdensmester i september 2021.

– Vi kan kjempe mot hvem som helst, det har personalet bevist mer enn én gang. Vi gjorde uavgjort mot portugiserne, vi eliminerte de sterke tsjekkerne. Du må tro på dine evner. Det blir ikke lett, men vi skal heie på vårt. Jeg gleder meg til mesterskapet kommer – avsluttet Szłapa, som feiret seks mesterskap for Bielsko Record – ett som spiller og fem de siste sesongene som manager.

EM i Nederland starter onsdag og varer til 6. februar. 16 lag skal spille i turneringen. Kampene spilles i Amsterdam og Groningen. Polakkene i gruppe C skal konkurrere i den første byen, i rekkefølge med: Kroatia (21. januar), Slovakia (25) og Russland (29).

Futsal-EM har gått 11 ganger så langt. Vinnerne var spansk (1996, 2001, 2005, 2007, 2010, 2012, 2016), italiensk (2003, 2014), russisk (1999) og portugisisk (2018).

AA, PAP

Gå til Polsatsport.pl

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.