Taliban i Norge på offisielt besøk | Nyheter

Ifølge opplysninger fra NRK skal Taliban møte den politiske ledelsen i det norske UD. Norske representanter, trolig statssekretær Henrik Thune, bør derfor reise spørsmål om kvinners rettigheter.

I tillegg vil Taliban også møte diplomater fra andre land, samt representanter for det afghanske sivilsamfunnet som for tiden lever i eksil.

På agendaen står den svært vanskelige situasjonen i Afghanistan. Den økonomiske krisen, alvorlig tørke og konflikt gjør at den humanitære krisen beskrives som en av de verste i verden.

– Våre folk på bakken og våre partnere ser hvordan tragedien fortsetter i landet. Utmagrede fireåringer som bare veier ni kilo, sa Martin Griffiths, leder for FNs nødhjelpsarbeid, tidligere.

Det var i august i fjor at Taliban tok makten i Afghanistan. Siden den gang har situasjonen i landet forverret seg og kvinners rettigheter er blitt begrenset. Kvinner har blitt ekskludert fra den nye regjeringen, TV-kanaler har fått ordre om å slutte å sende programmer med skuespillerinner, og jenter er i stor grad forhindret fra å gå på skole.

FOR Å VITE MER: Premium Her teller Taliban USAs tidligere våpen
FOR Å VITE MER: Premium Journalister ble torturert av Taliban: «Min død var nær»

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.