Sveriges hemmelige håndballprøve mot Norge

De svenske håndballjentene dro til Fukuoka-leiren tre dager før skjema. Veldig positivt, sier landslagskapteinen Tomas Axnér som sier at nå skal de slippe treningen litt for å ha «Champagne i musklene» når det starter for alvor.

For Sverige begynner alvoret med kampen mot Spania 25. juli. Deretter følger fire kamper til om åtte dager før slutt på gruppekampen.

Det er en jevn kamp og på svensk side tror man at fysikk kan avgjøre mye.

– Bestemt. Til syvende og sist vil det handle om hvem som har mest energi, sier Nathalie Hagman.

Jamina Roberts: «Det var det vi trente for»

– Det er liksom det vi har trent for, at vi skal kunne prestere så lenge. Det er tett mellom kamper og fem vanskelige kamper vi skal spille. Vi har en sjanse til å gå videre, men vi må spille veldig bra, sier Jamina Roberts.

Hvordan forbereder du deg da?

– Fysisk er det ikke så mye å gjøre akkurat nå. Å begynne å tenke på det nå er som å studere til eksamen en time før den starter. Akkurat nå har du forhåpentligvis fysikken til å … ikke klare 60 minutter i alle kamper, men å ha mye utholdenhet. Mentalt handler det om å kunne gå videre. Ikke bli og sørge over et resultat.

Axnér mener Sverige har god medisinsk stab og et støttesystem for å hjelpe spillere å restituere seg på best mulig måte mellom kampene.

OL 2021: Sveriges hemmelige test mot Norge

Sverige har også et lite ess i ermet i sine forberedelser. I kveld, nå japanere, møter de gullfavoritten i en kamp som Axnér ser for seg «skyte».

– Vi kan bestille spesifikke angrepssett og forsvarssett fra dem å trene på og de kan bestille lignende fra oss. Resultatet spiller ingen rolle, men det handler om å teste varianter og måle oss mot den store gullfavoritten. Jeg har tenkt å ta rundene med alle spillerne, inkludert reserver.

Han håper Axnér vil gi ham et ekstra løft før det tøffe gruppespillet som venter.

– Vi landet ikke her med fallskjerm, men vi burde kunne konkurrere med alle lagene i gruppa. På papiret har Frankrike og Russland utmerkede lag, mens Spania, Ungarn og Brasil er like gode som oss. Vi kan slå alle tre, men vi kan fange torsk. Det er ingen livline i det hele tatt. Det vil ta lang tid å komme til sluttspillet, sier han.

GUIDE: OL dag for dag – her er det komplette programmet

FOR Å VITE MER: Alshammar: «Jeg spurte pappa om jeg var gal»

FOR Å VITE MER: «Antisex-sengene» vil stoppe forhold ved OL


Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.