Sverige signerer militært samarbeid med Norge og Danmark

Nettverk, informasjon og flere muligheter for felles handling. Forsvarsminister Peter Hultqvist (S) mener det er viktig for Sverige å utvide militært samarbeid med andre land.

Det indikerer risiko for internasjonal terrorisme og en urolig verden med konflikter, for eksempel i Afghanistan og Mali.

– Vi ser også at det i vår umiddelbare nærhet er en økning i militær trening og omfattende treningsvirksomhet. Det er essensielt å bygge nettverk og allianser der vi samarbeider med andre for å bidra til stabilitet, sier Peter Hultqvist (S).

Nytt skandinavisk samarbeid

Fredag ​​møtes 13 forsvarsministre og delegasjonssjefer på Karlberg slott i Stockholm for å diskutere fortsettelsen av arbeidet til European Intervention Initiative (EI2), et fransk militært samarbeid som Sverige har vært medlem av siden 2019.

I løpet av dagen vil Sverige også signere en avtale om økt militært samarbeid med Danmark og Norge, noe TV4 Nyheterna var først ute med å melde.

M: «Ikke nok»

Moderaterna hilser den nye avtalen velkommen da den ifølge dem skaper bedre forutsetninger for å gjennomføre operasjoner sammen. Samtidig erstatter ikke samarbeid ifølge Moderaterna behovet for fullt medlemskap i NATOs militærallianse.

SVT: Sverige har i dag et partnerskap med NATO, hvorfor ikke nok?

– Et partnerskap gir oss mulighet til å øve og koordinere, men det er kun et fullverdig svensk NATO-medlemskap som gir forsvarsgarantier. Dette må vi være tydelige på, sier forsvarspolitisk talsperson Pål Jonson (M).

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.