Sverige falt igjen mot Frankrike, eliminert fra håndball-VM

Sverige gikk onsdag kveld inn i kvartfinalen i verdenscupen som en klar underdog og med alt å hente mot Frankrike. Mot fjorårets OL-gull hadde det kun blitt én seier på elleve kamper og totalt åtte tap de siste ti årene.

I de spanske Granollers var det dessverre ikke noe brudd i trenden, men når kampen først startet var det ingen overdreven respekt for franskmennene. I utgangspunktet balansert var det det svenske laget i blått som lenge hadde overtaket, fremfor alt takket være en vanlig målhunger Nathalie Hagman.

De øverste lederne av verdensmesterskapet i skyting (totalt 71 mål) har satt ballen i franske mål åtte ganger, inkludert fire på straffe, i løpet av de første 30 minuttene.

Likevel var det Frankrike som så ut til å ta ledelsen til pause etter en sen straffe – men i sluttsekundene rykket lagkaptein Carin Strömberg frem og sendte 15-15.

– Jeg synes vi hadde en god førsteomgang, fant et godt forsvarsnivå og fikk også noen kontringer. Det skal vi fortsette med, sa midtstopper Anna Lagerquist til TV6 ved pause.

Det hun derimot manglet var et mer defensivt spill:

– De er flinke til å «dykke» når vi er litt tynne, og der må vi stoppe. Vi må også stoppe opptakene.

Men i starten av andre omgang var det verken framover eller bakover i full fart.

Forbundskaptein Tomas Axnér valgte å erstatte keeper Jessica Ryde med Johanna Bundsen, men uten ønsket effekt og etter en uheldig svensk periode hadde Frankrike plutselig en femmålsledelse.

Tekniske feil ble hyllet i de svenske angrepene samtidig med spillet i numerisk overlegenhet fortsatte han å duppe, akkurat som han gjorde gjennom hele VM-turneringen.

Jessica Ryde hadde nok en gang sjansen i mål og Sverige reduserte til tre baller. Men når man fikk sjansen til å komme enda nærmere målet, var det med strategien om å sette inn en ekstra kantspiller og uten keeper at kampen fortsatte – vanligvis med det resultat at Frankrike kunne sette ballen i mål og holde. fordel.

Til slutt var tapstallene ganske klare på 26-31.

– Surt å tape, selvfølgelig. Jeg synes vi hadde et bra mesterskap, men jeg tror ikke vi klarer å få de tingene vi har oppnådd i tidligere kamper til å fungere i dag. Frankrike er litt for godt til at vi kan gjøre ting på bare 80 %. Det skal være 100 %, sier Nathalie Hagman, som avsluttet VM med ni mål, til TV6.

– Vi fikk en dårlig start på andre omgang. Det var en god start i den første, men de glir fra hverandre i den andre. Det blir vanskelig for oss å komme oss fra denne ulempen, fortsetter han.

Sverige kan imidlertid forlate VM i Spania med hevet hode.

Til tross for at verdensnasjoner som Norge og Nederland var motstanderne, var nederlaget til Frankrike en første for det svenske landslaget i ligaen.

Til tross for Nathalie Hagmans ni scoringer, ble det et nederlag mot Frankrike.

Foto: Mathilda Ahlberg / Bildbyrån

For å vite mer:

Carlson uten skader ønsker å utmerke seg igjen mot Frankrike: «Lag videoen min»

Slik vil Sverige slå Frankrike: «Lengter etter hevn»

Sverige fortsetter etter norsk thriller: «Han hadde hjertestartere på rommet»

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.