Sverige overtar SAMAK-presidentskapet | Sosialdemokratene

– Nordisk fagpolitisk samarbeid er unikt og viser stor styrke med fire nordiske sosialdemokratiske statsministre. Sammen leder vi tilbakeføringen av det europeiske sosialdemokratiet, sier Magdalena Andersson, som nå tar over formannskapet i SAMAK.

Det forventes diskusjoner på toppmøtet med SAMAK om dagens sikkerhetspolitiske situasjon i vår umiddelbare nærhet, om pandemien og om nordisk samarbeid. Det avtroppende norske formannskapet legger frem en rapport om betydningen av heltids helsehjelp.

– Det er klart at vanlige folk i tider med vanskelige utfordringer henvender seg til sosialdemokratene for å løse vår tids sosiale utfordringer. I tillegg til prioriterte saker som å bryte opp segregering, gjenvinne demokratisk kontroll over trivsel og bekjempe den pågående pandemien, vil jeg som leder av SAMAK fokusere på fremtidens jobber. Med den grønne revolusjonen skaper vi tryggere arbeidsplasser og gjør Norden til den mest integrerte, bærekraftige og digitaliserte regionen i verden, sier Magdalena Andersson.

På møtet deltar Sveriges statsminister Magdalena Andersson, Danmarks statsminister Mette Frederiksen, Finlands statsminister Sanna Marin og Norges statsminister Jonas Gahr Støre, samt andre ledere for det nordiske sosialdemokratiske partiet og LO-leder.

SAMAK er Arbeiderbevegelsens nordiske samarbeidsorganisasjon og ble grunnlagt i 1886. SAMAK består av de sosialdemokratiske partiene og nasjonale organisasjoner i Norden, inkludert Grønland, Færøyene og Åland.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.