21-åringen ble lynraskt ropt opp, hundre prosent to kamper senere

Tirsdag får Isak Persson en telefon: Landslaget har fått sitt tredje kronefall – kan du tenke deg å fly til Slovakia for å bli med på det svenske laget?

Svaret er et klart ja. Etter kampen mot Polen innrømmer 21-åringen at han ikke var veldig vanskelig å overbevise.

– Nei, absolutt nei. Jeg hadde sett en håndballkamp da de ringte og forklarte situasjonen. Jeg tror flyet gikk klokken 01.00 neste dag, så det var bare å pakke sammen og reise.

Allerede mot Russland får høyre, som i fjor scoret mål for sin Lugi og var den beste målscoreren i hele håndballmesterskapet, spilletid.

Så det representerer et mål på et skudd.

Forbundskaptein Glenn Solberg.

Foto: Armin Rauthner / Bildbyrån

Mot Polen var det Det er på tide igjen. Denne gangen skyter Isak Persson tre ganger – og nok en gang går alle ballene i mål.

– Hvert minutt du går ut på banen er gøy og når du kommer sent som jeg gjorde, er det klart han er litt nervøs før hver kamp, ​​men det er slik det skal være. Jeg synes det begynner å avta mer og mer, sier Isak Persson.

Som resten av den svenske troppen er Isak Persson fornøyd med den kollektive innsatsen etter fredagens seier. Sverige tok ledelsen tidlig og ga så aldri slipp på kampen. Sverige vant til slutt med ti måls margin (28-18).

Og Isak Perssons innsats har ikke gått upåaktet hen i den svenske troppen. Lagkamerat Felix Claar beskriver den høyrehendte som «en jævla trollmann» som kan finne på hva som helst på trening. Forbundskaptein Glenn Solberg er også fornøyd med innsatsen 21-åringen har gjort så langt under EM.

Når DN spør nordmannen om Isak Perssons kamp mot Polen, ler han før han formulerer svaret.

– Det gjør en manager glad å se spillere som ser ut til å føle seg trygge og komme inn og vise hva de kan, sier Glenn Solberg.

Det mener Isak Persson selv, som fikk sin internasjonale debut mot Polen i fjor høst, som har et høyere nivå enn vanlig i EM, men som også har kommet nærmere og nærmere.

– Alt går fortere og alle er mye større, det merker man spesielt i forsvar hvor jeg av og til gjør feil. Men han lærer bare av det.

– I dag startet jeg spillet bra, så det var bare å kjøre på.

Hvordan ser du på de to neste kampene mot Tyskland og Norge?

– Selvfølgelig er det to morsomme spill. Tyskland har et nesten helt nytt lag (pga kronen) men de er fortsatt veldig gode, det samme er Norge. Jeg tror på to vanskelige kamper, men vi har en god sjanse, sier Isak Persson.

For å vite mer:

Testresultatene er sene: trioen taper den nye kampen i EM

Liga-rookien spilte bra da Sverige tok en ny seier: de ledet Polen i EM

Svensk fordel i den travle racingkalenderen: «Vi tar ham med oss»

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.