Sverige bevilger 590 millioner euro for å kompensere rekordhøye strømregninger. EUR

Sveriges finansminister M. Damberg. Foto av Johano Jeppsson (TT / AFP / Scanpix News Agency)

Sverige vil betale kompensasjon til familiene som er mest berørt av strømpriskrisen, sa finansminister Mikael Damberg onsdag, med at regjeringen setter av 6 milliarder dollar. krone (590 millioner euro) for bistanden.

Regjeringen har indikert at avregningsperioden vil strekke seg over tre måneder fra 2021 og utover. desember, melder Reuters.

Tiltaket er i hovedsak rettet mot enkeltboliger oppvarmet med strøm.

Det maksimale beløpet som en bolig kan motta i én måned etter at tiltaket trer i kraft vil nå 2000 kroner (195,5 euro). Forbrukere på over 2000 kWh per måned kan forvente slike mengder.

Pengene vil ifølge regjeringen komme opp i sølle 1,8 millioner. nam ki.

Finansministeren understreket at det ikke er uvanlig at staten kompenserer enkeltfamilier for svingninger i markedspriser.

Dette er eksepsjonelle tiltak for en eksepsjonell situasjon, sa M. Damberg på en pressekonferanse.

I følge den svenske energimarkedsregulatoren ble det gjennomsnittlige strømforbruket i den sørlige delen av landet, hvor det meste av befolkningen bor, i desember 2021 sammenlignet med 2020. Desember økte med 266 % og gjennomsnittlig bolig med elektrisk oppvarming i samme periode med et gjennomsnitt på 361 %.

Nabo-Norge annonserte i desember at støtten vil være tilgjengelig for familier som bruker opptil 5000 kWh strøm per måned. Denne løsningen vil koste landet rundt 5 milliarder dollar. krone (500 millioner euro).

Elektrisitetsprisene øker dramatisk ettersom lufttemperaturen faller og etterspørselen øker, det samme er prisene på naturgass.

Velg selskapene og emnene som interesserer deg. kilder.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.