Svensk drømmestart i hovedrunden i EM – lett vunnet mot Russland

Hovedrunden til europeerne hadde ikke engang startet. Men etter å ha tapt poeng i åpningsrunden, kom Sverige til denne runden med null poeng og ble derfor knallet til å vinne rett for å ikke falle for langt bak i en gruppe som også inkluderer nasjoner som Tyskland, Spania og Norge.

Og på Ondrej Nepela Arena, Bratislava, fikk håndballlandslaget akkurat den starten laget nok håpet på.

Keeper Andreas Palicka, som sist hadde en tøff kamp mot Tsjekkia, har nå gjort flere gode redninger ettersom Hampus Wanne har vist hvorfor han er Sveriges toppscorer så langt med tre nye mål. Han ga en tremåls åpningsledelse og siden den gang har Sverige aldri virkelig sluppet grepet om kampen.

I løpet av en første omgang som noen ganger var preget av et lavt tempo, reagerte absolutt Russland. Etter et tungt skudd fra Dimitrij Santalov ble det uavgjort med nesten 20 minutter spilt. Så satte Sverige inn fire baller på rad og gikk til slutt til omgangen med en tremålsledelse (16-13).

Keeper Andreas Palicka reagerte fra sist med flere fine redninger.

Som en ubeseiret vinner av gruppen Russlands formelle beslutning var så mye bedre enn Sveriges på forhånd. Å vinne igjen denne gangen vil også bety landslagets beste europamesterskapsstart fra Kroatia i 2000, da Russland vant sølv. Det skjedde ikke.

I andre omgang fortsatte Sverige å kontrollere kampen. I stedet for russisk presse økte Sverige ledelsen til fem baller, blant annet etter scoring fra lynraske Isak Person som ble hentet til Slovakia for å erstatte den kroninfiserte høyrehåndsspilleren Niclas Ekberg.

Til slutt ble seierstallene skrevet til 29-23.

Allerede fredag ​​møter det svenske håndballaget Polen i andre runde av hovedrunden. Søndag venter altså et tøft Tyskland truffet av kronen.