Det er her Volvo 940 kjøreskole kjører: «Bra for trafikksikkerheten»
En trafikkskole på Lillehammer kjøpte nylig en Volvo 940 Turbo og siden den 27 år gamle Volvo-sjåføren startet sin tjeneste har den blitt umåtelig populær.
(Montering) Før du kommenterer: Nei, dette er en Volvo 745 GLT og ikke en 944 Turbo, men det er dessverre ingen bilder av baksiden av 940 i Volvo Cars bildearkiv.

– Blant de bilinteresserte de unge vi møter, er det to ting som er verdt, den gamle Mercedesen og Volvoen. Det er dette ungdommene vil ha, sier Ole Martin Pedersen, lærer ved Felgen Trafikkskole NRK.

I tillegg til å utruste elevopplevelsen, er tanken at de skal bli bedre sjåfører. Ole Martin Pedersen mener det er bra å ha kjørt en eldre bil uten alle sikkerhetssystemene som finnes i moderne biler.

Dette gjelder spesielt da manges første biler vanligvis har et par år på nakken. Spranget fra kjøreskolebilen blir ellers veldig stort.

– All statistikk tyder på at god utdanning gir færre ulykker. Det første året med førerkort er størst risiko for å bli involvert i en ulykke. Vi håper at elevene kan føle seg tryggere bak rattet fra dag én, sier Ole Martin Pedersen.

Norsk organisasjon for trafikksikkerhet Trygg Trafikk er på samme spor. Du må tilpasse kjørestilen når du kjører en eldre bil og ta det mer forsiktig, sier organisasjonens Marianne Solbraa i NRK.

Arkivfotografi: 1994 Volvo 940 Turbo.

Begge får støtte av Mattias Lavik som er kjøreskoleelev. Han påpeker spesifikt at bakstarteren var veldig annerledes i Volvoen, som mangler antispinn. Det er viktig å være forsiktig for å unngå hjulspinn. Han sier også at hans første bil vil være en eldre bil, mest sannsynlig en Volvo.

Veiskolelæreren selv er veldig stolt av sin Volvo 940 Turbo.

– Vi har nye og flotte biler på parkeringsplassen vår, men dette skinner virkelig. Og det er det du ser når du kommer til parkeringsplassen! Det sier Ole Martin Pedersen til NRK.

Svenske veiskoler burde kjøre gamle biler også!

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet!

Ingenting mangler! Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.