Superduo Sundling og Dahlqvist kjører lagsprint for Sverige i OL

De svenske jentene er storfavorittene til en ny gullsprint i morgen onsdag.

Sundling og Dahlqvist ble første og andre på den individuelle sprinten ved starten av OL. De er også regjerende verdensmestere og Dahlqvist har vunnet alle verdenscuprenn han har konkurrert i i løpet av sesongen.

Han løper for det svenske herrelaget Oskar Svensson og William Poromaa.

Poromaa er i utmerket form. Etter den sterke distansen på langstafetten søndag – bare finske Iivo Niskanen var raskere – åpnet han for å løpe lagsprinten også.

Slik blir det.

– William viste fantastisk form, fortalte den svenske treneren Anders Högberg på en pressekonferanse.

Johan Häggström hadde det tyngre i stafetten. Han ble nummer tre i siste etappe, men hadde ikke sjanse i kampen om medalje mot Norge og Frankrike og Sverige ble nummer fire.

Högberg sier om hvordan Häggström reagerte på kjærtegn på sprintstafetten:

– Det er klart han ble skuffet da han ikke fikk gjøre det som var det store målet.

Planen var lagsprinten onsdag skulle starte klokken 17.00 lokal tid med finalen klokken 20.00. Varselet viste at det da ville være under 20 minusgrader.

Dette fikk blant andre Anders Byström til å ta grep mot FIS (det internasjonale skiforbundet) for å gjennomføre konkurransene. Presset på FIS økte ytterligere da skiskytteren tirsdag valgte å rykke frem herrestafetten på grunn av kulden.

– Det var viktig at det ble slik. Er det under 20 minusgrader pluss kjøleeffekten, er det ikke greit å gå ut og anstrenge seg. Lagsprinting er noe av det verste du kan gjøre på ski, sier Anders Byström.

– Først er det semifinale og så finalen hvor løperne må være ute mellom distansene sine.

Av denne grunn oppfordret Anders Byström i forrige uke FIS til å fortsette konkurransen. Avgjørelsen var derfor opp til OL-arrangøren og de nåværende TV-selskapene.

– Da det mandag ble klart at skiskytterstafetten for menn var flyttet, så jeg at det var en mulighet. Helsen til pilotene må komme før tv-tider, sier han.

Men det kommer å være kald når kvalifiseringen begynner. Varselet for kvalifiseringen er mellom 13 og 15 minusgrader pluss vind og noen grader kaldere når finalen avgjøres klokken 17.40 lokal tid.

– Jeg har gått på ski i dag og det er iskaldt, sier Byström.

Avgjørelsen ble godt mottatt av sjåførene.

– Jeg sier ikke nei til å flytte. Men det er varme sokker og varme hansker, sier Maja Dahlqvist.

Les flere nyheter fra Beijing-OL her.

Milo Pascall

"Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.