en russisk invasjon kan finne sted innen slutten av OL, ifølge USA

Russland fortsetter å samle tropper nær den ukrainske grensen og det kan utløse en invasjon når som helstkanskje før slutten av de pågående olympiske leker i Kina, sa USA fredag.

Amerikanerne må forlate Ukraina «innen 24-48 timer» Det hvite hus advarte også. Joe Biden hadde allerede levert på torsdag en enestående advarsel Amerikanere i Ukraina, ber dem om å forlate landet så snart som mulig og indikerte at de ikke ville sende soldater for å hjelpe amerikanske borgere i tilfelle et russisk angrep. «Ting kan raskt spore av»sa den amerikanske presidenten til NBC News.

«Vi er i et vindu der en invasjon kan starte når som helst, og for å være klar inkluderer dette OL-perioden.», sa USAs utenriksminister Antony Blinken. OL i Beijing avsluttes 20. februar. «Vi fortsetter å se svært urovekkende tegn på en russisk eskalering, inkludert flere tropper som ankommer den ukrainske grensen.», la sjefen for amerikansk diplomati til. I følge satellittbilder sendt av et privat amerikansk selskap, har nye utplasseringer av den russiske hæren blitt oppdaget på forskjellige steder i nærheten av Ukraina.

Et angrep på Ukraina vil helt sikkert begynne med russiske luftangrep, ifølge det amerikanske presidentskapet, ea «rask angrep» på Kiev er det mulig, ifølge Det hvite hus, som temperert ved å spesifisere det «ikke si» at Vladimir Putin allerede har tatt beslutningen om å invadere Ukraina. I følge National Security Advisor i Det hvite hus, Jake Sullivan «mulighet» er «veldig ekte» mer «Vi sier ikke at en beslutning er tatt, at en endelig avgjørelse er tatt av president Putin.»

Norge og Storbritannia inviterer sine borgere til å forlate Ukraina

Denne fredagen oppfordret også Norge innbyggerne til å forlate Ukraina umiddelbart. «på grunn av en alvorlig og uforutsigbar situasjon» i landet. Utenriksdepartementet oppfordret også nordmenn til å unngå alle reiser eller opphold i det russiske området mindre enn 250 kilometer fra den ukrainske grensen, samt alle reiser til Hviterussland med unntak av Minsk. Rådet trer i kraft «straks», heter det i en uttalelse fra departementet.

Det opplyste sjefen for den norske militære etterretningstjenesten sist fredag alt var operativt klart for et bredt spekter av russiske militære operasjoner i Ukraina, noe som gjør det klart at beslutningen nå ligger hos Kreml alene. russere «De har alt de trenger for å utføre alt fra en liten invasjon mot øst, små angrep over hele Ukraina, til en full invasjon med muligens en okkupasjon av hele eller deler av Ukraina.» av landet, sa viseadmiral Nils Andreas Stensønes. «Nå er det opp til president Putin i første omgang å velge om han vil gjøre det eller ikke.»Han la til.

I prosessen rådet også Storbritannia sine innbyggere fredag ​​til å forlate Ukraina umiddelbart som et sikkerhetstiltak. «Sikkerheten og sikkerheten til britiske borgere er vår toppprioritet, og det er derfor vi har oppdatert reisetipsene våre»sa en talsmann for utenriksdepartementet. «Vi oppfordrer britiske statsborgere i Ukraina til å forlate umiddelbart med kommersielle midler så lenge de er tilgjengelige.»

Boris Johnson, den britiske statsministeren, fortalte også sine allierte fredag «frykt for Europas sikkerhet»under et virtuelt møte om situasjonen i Ukraina med lederne av USA, Italia, Polen, Romania, Frankrike, Tyskland, Det europeiske råd, EU-kommisjonen og NATO.

Elysée indikerer denne fredag ​​kveld at Emmanuel Macron skal møte Vladimir Poutine denne lørdagen ved middagstid.

«Sterke» sanksjoner ved invasjon

Vestlige ledere inkludert USAs president Joe Biden, Tysklands kansler Olaf Scholz og Frankrikes president Emmanuel Macron lover sanksjoner «rask og drastisk» om Russland invaderer Ukraina, sa Berlin fredag ​​etter telefonkonferansen mellom de allierte. «De allierte er fast bestemt på å i fellesskap vedta raske og drastiske sanksjoner mot Russland i tilfelle ytterligere brudd på Ukrainas territorielle integritet og suverenitet.»tvitret talsmannen for den tyske kansleren. «All diplomatisk innsats er rettet mot å overtale Moskva til å gå mot nedtrapping. Målet er å forhindre en krig i Europa.»

De vil ramme EU-sanksjoner i tilfelle russisk intervensjon i Ukraina finans- og energisektorensamt eksport av høyteknologiske produkter, kunngjorde presidenten for EU-kommisjonen. «President von der Leyen detaljerte statusen for sektor- og individuelle sanksjoner i tilfelle en ny militær aggresjon fra Russland mot Ukraina. Hun bekreftet det faktum at alle alternativer var på bordet og at sanksjonene også påvirker finans- og finanssektoren. energi som eksport av høyteknologiske produkter «opplyste hans tjenester i en pressemelding.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.