Scholz møter Putin for en-til-en samtale: Amerikanske myndigheter oppfordrer innbyggere til å forlate Hviterussland

Gitt de russiske manøvrene i Hviterussland Litauen oppfordrer til en endring i NATOs strategi for alliansens østlige grenser. – Russlands tilstedeværelse i Hviterussland betyr praktisk talt at fra Moskvas synspunkt kan de baltiske statene lettere skilles fra NATOs territorium og at alliansen har mindre tid til å reagere på Russlands angrep, sa han til avisen. Minister Gabrielius Landsbergis «Welt». i forkant av NATOs forsvarsministermøte i Brussel onsdag.

de NATO må fokusere mer på den nye utviklingen av russiske tropper i Hviterussland og raskt tilpasse deres avskrekkingsstrategi. «Vi er vitne til en ny fase av russisk aggresjon: et nytt militært samarbeid mellom Russland og Hviterussland, som antyder at i dag er begge hærene praktisk talt forent og mottar en enhetlig kommando fra Moskva.» Russland opptrer ekstremt krigersk. «Alt vi ser peker mot et angrep på Ukraina.»

Fra et praktisk synspunkt er alt som trengs militært nå tilgjengelig. «Forberedelsene til krigen er fullførte. Soldater, militært utstyr, støttetropper, kommandoenheter – alt er der. Og du kan tenke deg at det er ganske dyrt å holde en slik hær i drift på grensen til et annet land. Det skjer ikke bare sånn».

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.