Summits Jenna Sheldon forplikter seg til Dartmouth i siste kapittel av high school sjonglering

Summits Jenna Sheldon går bort fra et par motstanderforsvarere under en rugbykamp i fjor høst. Sheldon var en viktig leder for Summits rugbylag for kvinner og vil fortsette å spille rugby på kollegialt nivå ved Dartmouth College.
Jenna Sheldon / høflighetsbilde

Det må være noe i vannet på Summit High School. Klassen i 2022 vil sende en annen elev til en Ivy League-skole for å spille rugby.

Jenna Sheldon forpliktet seg til Dartmouth College i begynnelsen av desember etter å ha blitt akseptert med en forhåndsavgjørelse.

Sheldon blir med seniorklassekamerat og rugbylagkamerat, Olyvia Snyder, på en Ivy League-skole for å spille rugby. Snyder forpliktet seg til Harvard University for noen uker siden.Sheldon vil være under oppsyn av manager Katie Dowty, som går inn i sitt åttende år som hovedtrener til høsten.

Sheldon sa at han har ventet i årevis på å stille for Dartmouth. Sheldons onkel og fetter gikk på college som bidro til å lokke henne til skolen, men det var egentlig det universitetet hadde å tilby henne som helhet som bidro til å styrke beslutningen hennes.«Det er ingenting som det,» sa Sheldon fra college. «De har så fantastiske programmer som promoterer kvinner innen (vitenskapsteknologi, ingeniørfag og matematikk), som er feltet jeg ønsker å gå inn på. Miljøet er også enormt. De har Appalachian Trail som går gjennom campus. Jeg er i kvartalssystemet, og du kan endre spesialisering.

Sheldon ble spesielt tiltrukket av Dartmouths nylige suksess med å fostre kvinner som er interessert i ingeniørvitenskapene, spesialiseringen hun ønsker å forfølge mens hun var i Dartmouth.

«Jeg tror 51 prosent av kvinnene ble uteksaminert i ingeniørklassen i fjor, en statistikk som de fleste skoler ikke får,» sa Sheldon.

Sheldon var allerede interessert i å delta i Dartmouth før han dro til Little Rock, Arkansas for en rugbyturnering med Summit Women’s Rugby Team i juni i fjor, men det var den reisen som interesserte Sheldon i å fortsette å spille rugby på divisjon 1-nivå på college.

Jenna Sheldon poserer med Summit Girls» Rugby Teams 14. statsmesterskapstrofé på rad i fjor høst. Sheldon forpliktet seg nylig til Dartmouth College for å spille rugby, noe som gjorde henne til den andre senior på 2021-2022 Summit-rugbylaget for kvinner som engasjerte seg i en Ivy League-skole.
Mara Sheldon / høflighetsbilde

Sheldon begynte å spille rugby i førsteårsåret. Til tross for at hun har vært en erfaren alpinløper i flere år, ble hun umiddelbart forelsket i rugby.

«Jeg hadde egentlig ikke forventet å bli forelsket i det fordi jeg trodde hjertet mitt var for alltid i ski, men så begynte jeg å leke med det og jeg ble forelsket i det også,» sa Sheldon. «Adrenalinrushet, lagmiljøet – det var så gøy.»

Sheldon har vært en stift for Summits rugbylag for kvinner de siste årene. Han var lagkaptein på siste året. Det var også en milepæl for programmet, som vant sin fjortende statstittel på rad i fjor høst.

Sheldons lidenskap for teamet hennes har til og med ført henne til å arrangere lagmiddager hjemme hos henne hver torsdag kveld for å bidra til å fremme lagkulturen.

«(Snyder) blir den tredje Harvard-jenta, og Jenna blir den tredje Dartmouth-jenta fra Summit-programmet,» sa Karl Barth, trener for Summit-jenterugbylaget. «Begge programmene er veldig godt trent og jentene våre presterte bra der. Begge har vært veldig godt avrundede studenter og idrettsutøvere for å få sjansen til å dra dit ”.

I Little Rock ble Sheldon lurt til å starte rekrutteringsprosessen for college, så hun snakket med flere trenere som deltok i turneringen. Til slutt satte en av dem henne i kontakt med Dowty i Dartmouth.

«Jeg er så spent på å spille rugby i Dartmouth,» sa Sheldon. «Jeg besøkte campus i august, og rugbysjefen deres ga meg en personlig omvisning. Kjeven min falt nettopp.»

Summit High School Senior Jenna Sheldon poserer i Dartmouth-genseren og hatten for å kunngjøre sin forpliktelse til college. Sheldon planlegger å studere ingeniørvitenskap mens han også konkurrerer i rugby.
Mara Sheldon / høflighetsbilde

Som en ivrig skiløper fra Summit alpinlag og Loveland Ski Club, håper Sheldon å fortsette å konkurrere i alpinsport på en eller annen måte i nær fremtid. Multisportutøveren er for tiden i Norge på ski med medlemmer av det norske landslaget og lærer hva som gjør det laget så vellykket.

Utenom friidrett er Sheldon også seniorstudent. Etter det første semesteret på senioråret hadde hun et karaktersnitt på 4,59 og var på topp i klassen på den tiden.

Sheldon er for tiden fortsatt oppført som en toppstudent til tross for at han ofte mangler skole for skirenn og rugbykamper.

En ting som gjør Sheldon til en fremragende studentidrettsutøver er hennes evne til å balansere alt som skjer. På en eller annen måte finner Sheldon energien til å spille to idretter og fullføre oppgaver, samtidig som han lykkes i alle tre bestrebelsene.

«En del av å gjøre alle tingene jeg gjør er gleden jeg får av å gjøre dem,» sa Sheldon. «Hvis du ikke elsker det, er det ikke morsomt å gjøre det. Det er lett å gjøre når jeg er trøtt og utslitt fordi jeg elsker det ”.

Sheldon setter pris på mange mennesker som hun mener har vært medvirkende til hennes suksess innen friidrett og akademia, inkludert Loveland Ski Club-sjef Rob Burke, Barth og hennes støttende foreldre.

«Jeg ser trenerne mine noen ganger mer enn jeg ser foreldrene mine,» sa Sheldon. «På en måte er de (Burke og Barth) farsfigurer, så det betyr mye når de støtter de tingene jeg vil gjøre også.»

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.