Storebrand i milliardavtale – Kjøper Danica Pension Norge | Realtid.se

Det norske innskuddspensjonsmarkedet utgjør om lag 420 milliarder kroner i forvaltningskapital og 36 milliarder kroner i årlige premier, ifølge Finans Norge. Markedsveksten har vært sterk det siste tiåret og Storebrand forventer at markedet vil fortsette å vokse med over 10 % årlig de neste årene. Det fremgår av en pressemelding.

Danica, et datterselskap av Danske Bank, er den sjette største tilbyderen av innskuddspensjon i Norge med en markedsandel på 5 %. I tillegg til å forvalte 22 milliarder kroner i innskuddspensjon for 14.000 bedrifter og 98.000 aktive medlemmer, forvalter Danica 6 milliarder kroner i privat sparing. Samlet forvaltningskapital utgjør om lag 30 milliarder kroner. Danica tilbyr også kommersielle og personlige risikoprodukter, til sammen cirka 300 millioner kroner i årlige premier på egne vegne. Resultat før skatt ble 127 millioner kroner i 2020. Mesteparten av distribusjonen skjer gjennom Danske Bank, som fortsatt skal distribuere Storebrands produkter.

Storebrand betaler 2,01 milliarder kroner for Danicas aksjer (justert for endringen i Danicas substansverdi over perioden 30. september 2021 til 31. desember 2021). Driften vil bli finansiert av midlene som er tilgjengelig i selskapsporteføljen, som utgjør 24 milliarder kroner. Den umiddelbare effekten på Storebrand-konsernets soliditetsgrad bør være minus 5 prosentpoeng.

– Vi har vært en aktør i det norske markedet i 150 år og det norske markedet vil fortsatt være viktig for Danske Bank. Salget av den norske delen av pensjonsvirksomheten til en attraktiv pris representerer imidlertid en utmerket mulighet for oss til å implementere vår strategi om å forenkle og styrke vår virksomhet. Det betyr at vi kan fokusere på pensjonsmarkedet i Danmark, et marked hvor vi har en meget sterk posisjon med et godt verditilbud og genererer tilfredsstillende og lønnsom vekst. Vi er nå i en enda bedre posisjon til å utnytte dette de neste årene, sier Glenn Söderholm, leder for privat- og bedriftskunder i Danske Bank og styreleder i Danica Pension i en skriftlig kommentar.

Gjennomføring av transaksjonen forventes i løpet av første halvår 2022 og er betinget av godkjenning fra Finanstilsynet og Konkurransetilsynet, samt enkelte andre vanlige transaksjonsvilkår.

ABG Sundal Collier fungerer som finans- og transaksjonsrådgiver, Thommessen som juridisk rådgiver og Deloitte som finansiell due diligence-rådgiver for Storebrand.

I mai 2019 solgte Danske Bank Danica Pension til nye eiere, Polaris og Acathia Capital, og har siden februar 2020 heter Futur Pension.

Danica-merket forble innenfor Danske Bank-gruppen i resten av Norden.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.