Litgrid vil gi råd til det italienske selskapet om synkronkompensatorer

Rokas Masiulis, daglig leder i Litgrid. Foto av Judita Grigelyts (V)

Det italienske elektrisitetsoverføringsselskapet CESI SpA vil gi grundige råd til den litauiske elektrisitetsoverføringssystemoperatøren om klargjøring av synkrone kompensatorer.

Verdien av konsulentkontrakten fastsatt med CESI SpA er lik 0,9 millioner. Eur (ekskl. mva), Litgrid-rapport.

Selskapet vil være ansvarlig for prosjektet, yte rådgivning, delta i fabrikktester og bistå i aksept av de viktigste synkrone ryddestasjonene.

Vi håper at vi ved hjelp av CESI SpA vil kunne gjennomføre synkroniseringsprogramprosjektet uten problemer. På slutten av året kan litauiske og andre baltiske elektrisitetssystemer begynne å operere på samme nett som fastlandsnettene i Europa, sier Rokas Masiulis, administrerende direktør i Litgrid.

Etter å ha signert en kontrakt om ingeniørtjenester, fullførte Litgrid store prosjektkjøp for å utvikle synkrone kompensatorer.

I desember fullførte Litgrid kjøpet av hovedprosjektet og inngikk en avtale med Siemens Energy, som skal operere i Litauen frem til 2024. Det skal utarbeide tre synkronkompensatorer innen utgangen av.

Den synkrone kompensasjonsstasjonen er en kraftig rotasjonsmotor med stor masse med svinghjulssystemer koblet til kraftoverføringsnettet. En slik stasjon genererer ikke strøm, dens hovedoppgave er å sikre den nødvendige mengden treghet og stabilitet.

De nye synkrone kompensatorene vil utføre mange viktige funksjoner for påliteligheten til systemet, som vil hjelpe oss til å administrere systemet uavhengig, integrere flere fornybare kraftverk i systemet og effektivt bruke energiutvekslingen med nabolandene. tidligere kommentert R. Masiulis .

Det skal bygges tre synkrone ryddestasjoner i Litauen, som vil bli koblet til 330 kV transformatorstasjonen i Teli, Alytus og Neris (Nemenin, Vilnius-distriktet). Ytterligere tre av disse stasjonene vil dukke opp i Latvia og Estland. Panas-arrangementer opererer i de elektriske systemene i Irland, Danmark, Tyskland, Italia og Norge.

Totalt sett ble over 40 % av arbeidet som kreves for synkronisering fullført og 5 synkroniseringsprosjekter ble utført: utvidelse av 330 kV Bitn transformatorstasjon, bygging av 110 kV Paggiai-Bitnai-linjen, rekonstruksjon av 330 kV Lietuvos Elektrin-linjen -Vilnius , utvidelse av LitPol Link-forbindelsen og optimalisering av overføringsnettet i det nordøstlige Litauen.

Så langt opererer Litauen, Latvia og Estland, sammen med Russland og Hviterussland, i et IPS/UPS-system hvor elektrisitet er sentralt regulert i Russland.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg. kilder.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.