Dronedroner og gratis aviskrig – Media

Dronefeber-skremsel og Gotland er nær Ukraina

Helt siden Russland truet med militæraksjon før jul med mindre NATO møter president Putins vidtrekkende krav til alliansen, har sikkerhetspolitikk stått øverst på den politiske dagsorden.

I Sverige ble russiske skip i Østersjøen kartlagt ned til minste redskap, og forsvarsmobilisering på Gotland skapte den ene tittelen etter den andre.

Og så har det vært fokus på droner som har poppet opp litt her og der.

Hvor rimelig var omfanget av denne overvåkingen? Klarte den å avverge alarmisme og gi et reelt bilde av hva som skjer i Sverige og verden rundt oss?

Journalist: Erik Peterson.

Gratisaviskrig i Varberg

I Varberg har det brutt ut en ny krig mot gratisavisene. Det hele gikk veldig fort og startet med at avisgruppen Stampen i desember annonserte at de stenger gratisdagen sin Varbergsposten.

Noen uker senere, i midten av januar, meldte Markbladet-gruppen at de hadde til hensikt å starte en ny avis i Varberg for å fylle gapet etter Stampen.

Men nyheten om den lanseringen hadde akkurat rukket å blåse opp før Stampen snudde og fortalte at de snudde avslutningsvedtaket, ble i byen og kjempet om markedet med den nye «Nye Varbergsposten»-tittelen.

Journalist: Tonchi Percan.

Media slippes lørdag klokken 07.00 som podcast og sendes på P1 etter 11 nyheter.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.