Storbritannia signerer handelsavtale med Norge, Island og Liechtenstein – EURACTIV.com

Den britiske regjeringen sa at de signerte en frihandelsavtale med Norge, Island og Liechtenstein torsdag (8. juli), den siste handelsavtalen etter Brexit. Signeringen av avtalen på torsdag følger en prinsippavtale som de fire landene inngikk i forrige måned.

Avtalen vil hjelpe sektorer som digitale, finansielle og profesjonelle tjenester og lavere britiske eksporttariffer, og styrke et handelsforhold verdt 21,6 milliarder pund i fjor, sa handelsdepartementet i en uttalelse.

» Norge, Island og Liechtenstein har gått lenger med oss ​​enn noen annen FTA-partner, inkludert vedtak av nye banebrytende digitale avtaler for å lette handel over landegrensene.Det sa den britiske ministeren for internasjonal handel Ranil Jayawardena.

Storbritannia er Norges største handelspartner utenfor EU, og målt i samlet handelsvolum er denne avtalen viktigere for Norge og Island enn for Storbritannia.

Samtidig som London ikke lenger er en del av den felles europeiske fiskeripolitikken, må de forholde seg direkte til Oslo og de britiske fiskeflåtene er ivrige etter å få tilgang til landets subarktiske hav.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.