Det norske landslaget tok et oppgjør med VM i Qatar

Norske spillere sto vakt under nasjonalsanger før kampen kledd i hvite trøyer med budskap om respekt og menneskerettigheter som en pasning til FIFA.

Spillerne gikk på banen med beskjeden «MENNESKERETTIGHETER – på og utenfor banen» og landslagskaptein Ståle Solbakken hadde samme budskap på trøya da han ble intervjuet på norsk fjernsyn før kampen.

Stemmer hevet på boikotten

Debatten om fotball-VM i Qatar var omfattende i Norge, hvor det ble hevet flere stemmer for at landslaget skulle boikotte mesterskapet fullstendig.

Før kampen mot Gibraltar sa lagkaptein Martin Ödegaard at landslagskaptein Ståle Solbakken tok ledelsen i kåringen og inviterte eksperter til å fortelle spillertroppen om situasjonen i det arabiske landet.

– Spillergruppa syntes det var en god idé. Alle er enige om at det som skjer og har skjedd i Qatar ikke er bra og det er viktig for oss å vise at vi bryr oss og prøver å påvirke, sa Ödegaard.

Det er ikke ventet noe slikt i Blågult

Det svenske landslaget har ingen uttaksplaner foran VM-kvalifiseringskampen mot Georgia i Solna torsdag.

– Jeg synes det er vanskelig å stoppe et VM i Qatar. Det må vi akseptere og fortsette, på tvers av ligaen, for å opplyse og påvirke, sier forbundskaptein Janne Andersson.

Javascript må være aktivert for å spille av videoen

SVT støtter ikke avspilling i nettleseren din. Vi anbefaler derfor at du bytter til en annen nettleser.

Norge gjør 3-0 mot Gibraltar

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.