Start med energilagring og generer nye inntekter i selskapet

Den raske elektrifiseringen av samfunnet og industrien gjør energilagring til en stadig viktigere komponent for både næringslivet og energisystemet som helhet. Men hva bør en bedrift tenke på ved bestilling av energilagring og hvilke forretningsmuligheter finnes det egentlig? ABB har både produktene og erfaringen til å hjelpe bedrifter med å velge riktig løsning hver dag.

– Energilagring har blitt veldig populært hos våre kunder de siste årene. Og av flere grunner. Dels for å gjøre selskapet mer bærekraftig og selvforsynt med strøm, for eksempel ved å lagre overflødig strøm fra selskapets nett solcelleanlegg. Dels for å generere inntekter gjennom for eksempel spotprisarbitrasje eller deltakelse i støttetjenestemarkeder, noe som har gitt opphav til andre typer forretningsmodeller enn tidligere, sier Regina Leandersson, Product Marketing Specialist, ABB Electrification.

Fornybare energikilder som sol- og vindkraft er en viktig del av å redusere våre karbondioksidutslipp. ABBs skalerbare pakkeløsninger for energilagring gjør at energi kan lagres til den er klar til bruk.

Stadig flere bedrifter kjøper også energilagringssystemer for å håndtere dagens svingninger i strømprisene og unngå dyrere strømtariffer ved å redusere bedriftens effekttopper.

– Mange ønsker å investere, for eksempel hurtiglader for sine besøkende, og også for de ansatte, for å kunne tilby en bedre service, men som krever mye kraft i korte øyeblikk. I dette tilfellet kan energilagring være en muliggjører og en god forretning, sier Malin Ajax in, direktør for mellomspenningssalg i ABB Electrification.

Det er viktig å se på helheten

Selv om ABB har nøkkelferdige systemer for energilovgivningR som bare skal kobles til strømnettet og selskapsstrukturen, er det viktig som kunde å ha et helhetlig syn på hva man faktisk ønsker energilagring til og hvilke forutsetninger man har. Energilagring kan ha en rekke fordeler i den daglige driften som må vurderes ved bestilling og dimensjonering.

– Det finnes ingen helhetlig løsning for energilagring, så det er viktig å først finne ut hvilke behov du har, både i dag og om noen år, sier Regina Leandersson.

Tenk på dette:

# Hva skal du bruke energilageret til?

Har selskapet egen strømproduksjon fra solcellepaneler eller vindenergi og ønsker å øke strømforbruket? Eller skal du lagre strøm fra nettet? Den skal brukes til lastbalansering og erstatte dieselgeneratorer som reservekraft. Eller er det hovedsakelig for å utnytte strømprisendringer og bruke nettet mer effektivt? Ønsker du å delta i handelen med ulike støttetjenester, ta kontakt med eier av lokalnettet og eventuelt en aggregator for å dimensjonere nødvendig effekt på energilagring.

# Hva slags forretningsmodell vil du ha?

I dag er det flere måter å finansiere kjøp av batteriakkumulatorer på. Dersom selskapet ønsker å unngå investeringskostnaden, har ABB for eksempel flere leie-kjøp-løsninger og kan også sammen med partnere tilby muligheten til å kjøpe batterilagring som en tjeneste, «Batteri som tjeneste» eller Baas as it er kalt.

# Lag en sjekkliste

For å sette alle delene sammen, er det en god idé å lage en sjekkliste over alt fra installasjon, nettverkstilkobling, sikkerhet, autorisasjon og plassering, til drift, vedlikehold og forretningsstøttetjenester. . Det er også viktig å ta hensyn til leveringstid på dagens energilager i prosjektering.

Klar til å tas i bruk direkte i selskapets anlegg

Så hvilken type energilagring bør du velge? ABB har to typer skalerbare pakkeløsninger for energilagring, eStorage Flex og eStorage Max. Begge er modulløsninger klare til å settes i drift direkte hos kunden og kan tilpasses kundens behov. eStorage Flex leveres helintegrert i en container og er tilgjengelig i to forskjellige størrelser, en 20ft container og en 40ft container, og med lagringskapasitet fra 550 til 2070kWh. eStorage Max er lagringsløsninger tilpasset større prosjekter og tilpasset kundens behov.

Kunder som ønsker det kan integreres med energiledelsessystemet ABB eStorage operativsystem.

– Det er hjernen i energilagringsløsningen din og kan hjelpe med alt fra overvåking og helse på anlegget til toppbarbering. Hvis kunden allerede har sitt eget energistyringssystem, kan de fortsette å bruke det sammen med ABBs energilagrings- og eStorage-operativsystem, sier Regina Leandersson.

bilde
ABBs skalerbare pakkeløsning for energilagring, eStorage Flex, kommer fullt integrert i en container og har en lagringskapasitet på 550 til 2070 kWh. For større prosjekter er det eStorage Max.

En måte å fremtidssikre virksomheten på

Ifølge de siste vurderingene fra svenske myndigheter kan energiforbruket dobles i Sverige allerede i 2035 dersom elektrifiseringen går som planlagt. Og her vil energilagring og støttetjenester spille en stadig viktigere rolle, både for elsystemet som helhet og for økonomi og næringsdrift.

For raskt å møte økende strømbehov, trengs det mer vindkraft, og en større andel variabel elektrisitetsproduksjon krever igjen flere lagringstjenester, støtte og fleksibilitet for å holde elektrisitetssystemet i balanse. For selskaper som ønsker å handle balansemarkedet betyr dette trolig flere inntektsmuligheter. Og for selve operasjonen lære energilagring blitt et stadig viktigere verktøy for å bruke bedriftens ressurser mer effektivt.

– At energilagring har en fremtid i industri og eiendom er utvilsomt et faktum. Som bedrift er det viktig å løfte blikket allerede nå og tenke på hvordan behovene dine kan se ut om for eksempel fem år fra nå, og også vurdere hvordan ting som svingende strømpriser og strømmangel kan påvirke forretningsdriften. Så det er viktig å ha en plan og ikke være ute i siste liten, sier Malin Ajax.

Kontakt:

bilde

Dronning Leanderson
Produktmarkedsføringsspesialist, ABB Electrification
regina.leandersson@se.abb.com
+46 72 203 84 28

bilde

Malin Ajax
Kommersiell leder, mellomspenning, ABB Elektrifisering
malin.ajax@se.abb.com
+46 70 198 11 08

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *