Spania vil kutte skattene for telearbeidere fra utlandet
Foto av Aušra Barysienė
I slutten av forrige uke godkjente den spanske regjeringen tiltak for å tiltrekke seg såkalte digitale nomader, fjernarbeidere, som kan gjøre jobben sin uansett hvor det er god internettforbindelse.

Flere og flere land prøver å tiltrekke «digitale nomader» ved å tilby gunstige visumbetingelser og skattelettelser, ettersom disse fagfolkene kan bidra til å styrke det lokale teknologiske oppstartsmiljøet.

I Spania er det iverksatt tiltak for å la innkommende «digitale nomader» nyte ikke-bosatt skattestatus i fem år og for å bruke tilsvarende lavere skattesatser.

Telearbeidere vil bli inkludert i den bredere lovgivningen for å hjelpe oppstartsbedrifter og skatteinsentiver vil bli gitt for investorer.

«Lovverket vil tiltrekke og beholde internasjonalt og nasjonalt talent ved å hjelpe fjernarbeidere og «digitale nomader» med å bosette seg i Spania», skriver det spanske departementet på Twitter.

Tidligere i år godkjente Kroatia et tiltak som tilbyr ett års visum til fjernarbeidere og fritar dem fra inntektsskatt.

Thailand, Island, Costa Rica og noen andre land har også innført tiltak for «digitale nomader».

Gjengivelse av informasjon fra BNS nyhetsbyrå i media og på nettsider uten skriftlig samtykke fra UAB BNS er forbudt.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg – vi informerer deg med et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i «Verslo žinios», «Sodra», Registersenter, etc. kilder.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.