PZPN ser etter polsk talent i utlandet. «Vi kan ikke miste dem»

På høsten, i gruppe F i VM-kvalifiseringen, trakk polakkene uavgjort mot Norge (0:0) og Belgia (1:1), og beseiret Armenia (1:0), Albania (2:0) og Kosovo (2: 0): 1), og på slutten av året tapte de i omkampen mot belgierne 0:4. De ligger på tredjeplass, fem poeng bak Norge og to bak Belgia.

– Den første kampen mot Belgia i Gdansk var absolutt helt annerledes enn bortekampen. Vi presenterte oss i en utmerket komposisjon og arrangement, veldig godt forberedt. Det var den beste tiden for oss, så jeg angrer på uavgjort i stedet for det påfølgende tapet. I den andre etappen spilte belgierne sin stil når det gjelder organisering av spillet, annerledes når det gjelder intensitet. De satte et utrolig tempo. Vi kom ikke overens med ham. Vi gikk tom for visdom når det gjaldt møtet. Etter å ha sluppet inn to mål var det umulig å komme tilbake til kampen, bemerket Patalon.

I Gdansk ble målet scoret av stjernen til den tyske spissen til VfL Wolfsburg, Ewa Pajor. Hun dukket ikke opp i påfølgende møter. Har en lengre pause etter kneoperasjon.

– Vi ønsker at hun skal være hundre prosent frisk. Om han kommer tilbake på banen i juni eller før vil avhenge av rehabiliteringskurset Ewa gjennomgår i Polen, han har gode forutsetninger for dette takket være det polske fotballforbundet. Vi vil ikke ha det travelt. Vi samarbeider med klubben, vi er i kontakt med legen som opererte henne i München. Vi har alt under kontroll, vi vet hvordan prosessen med utvinningen hans vil være – sa treneren.

Han innrømmet at fagforeningsspeidere analyserer potensielle kandidater til å spille for landslaget også i utlandet.

– Vi har våre alternativer. Det er en gruppe på rundt 20 fotballspillere, som spiller i forskjellige ligaer: spansk, svensk, tysk, men dette er fremtidige problemer. Vi observerer dem, vi har kontakter. Strategisk utvelgelse skjer ikke på nivået til den første representasjonen, som er kulminasjonen. Forskning på ungdom er det viktigste. Først og fremst ønsker vi å finne et fremtidig landslag så raskt som mulig, for å være med i alle ungdomsrepresentasjoner – forklarte han.

Et eksempel på slik trening er Natalia Padilla-Bidas, født i Spania.

– Hun er klar for å spille for det polske landslaget på alle måter. I hans tilfelle var det ingen språkbarriere, ingen akklimatisering, ingen problemer med å tilpasse seg stilen. Hun var i våre U-17 og U-19 lag, for henne var disse overgangene naturlige – sa rekruttereren.

Patalon er den første kvinnen i historien til å lede et seniorfotballlag. Hans forgjengere sa ofte at det å jobbe med et kvinnelig team har sin egen spesifisitet.

– Jeg kan også si at menn også er spesifikke på hver sin måte. Du må bare bygge og administrere relasjoner dyktig. Du bør definitivt kjenne den andre siden, det vil si kvinner, forstå deres behov, hvordan de oppfatter mange ting, hvordan deres tankegang er, eller identifisere mange situasjoner. Kanskje på den ene siden er det virkelig lettere for meg, fordi jeg er en kvinne og jeg forstår mange ting uten ord, men jeg ser ingen spesifisitet. Det er bare det at hver person vil at forholdet skal være basert på respekt, ærlighet, tillit er også viktig. Når alt dette kommer opp, spiller kjønnsproblematikken ingen rolle, sa han.

I februars «representative vindu» vil polske kvinner delta i en vennskapsturnering i utlandet.

– Vi har planlagt Spania på forhånd, men det er andre muligheter også. Vi tar avgjørelsen i begynnelsen av januar. Vi vil velge den optimale turneringen for oss. Så, i april, venter andre kvalifiseringskamper på oss – sa han.

Som han innrømmet håper han at han på nyåret kun vil slite med rene idrettsproblemer, ikke helseproblemer.

– Vi håper å møte koronaviruset, som ofte gjorde det svært vanskelig for oss å forberede oss til kamper, og skader – oppsummerte treneren.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.