Sosialdemokratene håper på en ny omstart: «Vi må gjennomføre vår politikk»

I dag, på S-kongressen i Gøteborg, velges den ellevte i rekkefølgen av ledere for det sosialdemokratiske partiet.

Alt tyder på at Magdalena Andersson tar lederrollen i sosialdemokratene.

Men spørsmålet er hvilken vei partiet skal gå og hva som er viktigere, regjeringen eller sin egen sosialdemokratiske ideologi.

Det må være pragmatisk

Aida Hadzialic, den opposisjonelle sosialdemokratiske regionråden i Stockholm, mener det ligger mange forventninger i luften før skiftet av partileder og hennes håp er at Magdalena Anderson vil gi ny energi til partiet.

Han mener at den sosialdemokratiske kongressen bør fokusere på egen politikk, men samtidig være pragmatisk.

– Vi skal fokusere på velferd og sette den først, så må vi forhandle – slik fungerer parlamentarismen. Sosialdemokratene er et støtteparti for staten og derfor må man også ha styrke til å gå på akkord, sier Aida Hadzialic.

«De må følge vår politikk»

Linn Svansbro, representant for Stockholm by og visepresident i Reformistforbundet, håper det nå skal utarbeides en ny økonomisk politikk på kongressen.

– Jeg er helt overbevist om at forutsetningene for å endre den parlamentariske situasjonen i Riksdagen vil bli betraktelig bedre dersom vi selvsikkert fører vår sosialdemokratiske politikk, sier hun.

Venstrefalangen i partiet, som inkluderer reformistene, ønsker å se et nytt finanspolitisk rammeverk som rett og slett betyr at det skal være mulig å låne til mer investeringer.

– Vi synes også man bør ha litt høyere skatter og ha mer progressiv skatteinnkreving for driftskostnader i velferden, sier Linn Svansbro.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.