Skogspørsmålet løst i en politisk løsning

Politiske forhandlinger mellom sosialdemokratene, sentrumspartiet og Miljøpartiet De Grønne er i full gang foran Stefan Löfvens (S) avgang. Ifølge Dagens industri er det nå oppnådd en politisk enighet mellom partiene om skogen, men spørsmålet om å verne strendene gjenstår.

Det gjenstår fortsatt noen forhandlinger før Magdalena Andersson kan ta på seg rollen som statsminister. Men rundt i skogen ble det enighet med C og Mp. Foto: Kristian Pohl / Regjeringskontorene

For at Magdalena Andersson (S) skal løses fra statsministerposten og dermed erstatte avtroppende Stefan Löfven (S), trengs det en rekke politiske ordninger der skogen spiller en viktig rolle.

Avtale på plass

For å frigjøre Andersson etterlyser Senterpartiet sterkere eiendomsrett for skogeierne og mindre restriktiv strandvern, noe Miljøpartiet De Grønne er imot. Men ifølge Kilder a Industri i dag (Di) Det er nå oppnådd enighet i skogbruksspørsmålet, mens forhandlingene om kystvern fortsatt pågår.

Ifølge Di ønsker ikke Stefan Löfven å gi fra seg stillingen som statsminister før disse sakene er løst, og til tross for at alle detaljer om skogen er uklare, sier kilder innen S som Di har snakket med at en avtale bør være i orden. .

Han kan forhandle

Når det gjelder strandvern er det Miljøpartiet De Grønne som ikke vil akseptere Senterpartiets opprinnelige krav, men partiet mener det er bra at det fortsatt er mulig å forhandle om fredning av stranden til tross for at stortingsrepresentanter og C. er fortsatt fjernt i spørsmålet.

Hun opplyser at det haster for S å være klar med forhandlinger mens de andre partene ikke føler det samme tidspresset. Mange involverte stiller også spørsmålet om Senterpartiet vil gi opp og løslate Magdalena Andersson igjen dersom det ikke klarer å komme i mål med Miljøpartiet De Grønne.

Artikkelen ble publisert tirsdag 09. november 2021

— –

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.